Зима

Зима
Пролет

1 октомври 2018 г.

Македония. И краят на ТОЗИ ЕС

ЕС трябва да се състои - в своите граници, със своите интереси и със своя политика...
 
Погледнете Македония.

И се попитайте - ако у нас се проведе референдум за НАТО и Европейски съюз - какво ще стане? Какви ще са резултатите?

Резултатите са плачевни. ЕС вече не е предпочитаната идея. Така ще е, ако попитате и в Сърбия, и в Унгария, дори в цветуща Полша. В Британия вече питаха. В Италия също ще питат. Още примери?

Защо така се получи? Мислите ли, че отговорът е труден?

ЕС е компрометирана идея. Заради много причини, надолу можем да изредим само някои от тях.

1. ЕС е несвободен съюз. Всичко, което противоречи на идеите на Меркел и Хилъри за ЕС се мачка. Тихо, внимателно, но се мачка. Няма да се обосноваваме.
 

2. ЕС е цензура. Не само у нас - всичко, което противоречи на очакванията на либерали и прогресивисти не е новина. Не се обсъжда. Дори ни е неудобно и в този момент да коментираме проваления референдум в Македония. Ще ги преглътнем и отново ще се опитаме да се налагаме с идиотските си послания - подобни на интернационалните и комунистическите. Референдумите и изборите в Европа имат значение само ако резултатите им съвпадат с очакванията на Дебелата Немкиня и нейните фондации.
 

3. ЕС е диктатура. В много страни, заради едни или други влияния (от Сорос до Клинтън) емисарите на САЩ не допускат примерно леви и национални правителства. Като у нас - ако не дай, боже, левите спечелят на избори, едни платени протестъри излизат на улицата. Реално многопартийност няма - и у нас, и в Унгария. По различни причини, но започва да прави впечатление. И нашето правителство, и унгарското са с различни резултати от един и същ натиск.
 

4. ЕС е съюз на феоди и васали. Зад Меркел, хванати за шлифера й, са правителства, които се издържат от плутокрация, вярна на линията на Меркел. Която е нетърпима вече. Феодите се издържат с пари на европейските данъкоплатци. Абсурдно, но така стана у нас.
 

5. ЕС е лоша практика. ЕС не реши нито един проблем на България - от демографията, през икономиката, до личните свободи. Въпреки пропагандата на човешки права ЕС е провал именно там. Покрай религията на човешките права просперират мошеници и техните организации. Но те не правят политики. Те са фасада на зловеща бюрокрация, прилична на комунистическата. Бюрокрация, която убива и съди.
 

6. ЕС е лицемерие. Всеки, който иска да изрази мнения отвъд официалната Меркелова идея за ЕС е наричан “популист”. Как да преведем тази дума? Подигравателно казано “народняк”. Откога да говориш от името на народа си е подигравка? Не е, но се опитват да ни го внушават.
 

7. ЕС е поквара. Така обикновеният човек на Балканите усеща демонстрацията на разпада на човешките отношения и на отношенията мъж-жена. Кресливите викове на прайда станаха знаме на ЕС. Непонятно защо. Ако “различните” наистина търсеха разбиране, те нямаше да се държат така. Агресията срещу традиционното е добре платена и именно заради това - отхвърлена.
 

8. ЕС е заплаха за националната идея. Не беше - докато Меркел не покани бежанците, а после Сорос не се опита да ги разселва. Няма такива пари, които глупавите народи на Европа да вземат, а после да настанят при себе си невнятни, дори опасни чужди култури. И никой не предупреди, че днес ще се говори за “еврофондове срещу подслон на бежанци”. В този смисъл ЕС е измама.
 

9. ЕС е пешка във войната на либералите срещу Русия. Величието на ЕС не се състоя. И руската заплаха не се състоя. Но пък се говори за нея. И нациите разбират, че тя е лъжа. Или поне разбират, че Русия е нападната. На собствена територия.
 

10. ЕС е загуба. Малките страни като моята, заради покварените от ЕС правителства стават донор на големите икономики. Пари, мозъци, работна ръка, неродени деца текат от моята страна към европейския рай. Тук остава загубата и унинието. И обидата, че източноевропейците са втора класа хора след арабите и племената пущу. Загубата не е колонка от цифри. Тя е вече гняв от високомерието и неразбирането на “елитите”. Но ЕС вече е загуба и на значения - кои са тия елити, започваме да ги търсим. Защото не искаме да случват политики, които не искаме. Това се наричаше доскоро с думата тоталитаризъм. Розовият цвят на новия тоталитаризъм не е модерен вече.

ЕС обаче все още е мечта. Няма да повярвате, но ЕС е мечта и на Орбан, и на Салвини, и на Кавано (в опита да бъде убит от Хилъри и феминистките). ЕС трябва да се състои - в своите граници, със своите интереси и със своя политика. ЕС не е либерализмът на Клинтън и Обама. Той е истинска идея за житейска логика и ред. ЕС трябва да се бори да се спаси от безумията на Меркел и либералите. Те имат алтернатива, въпреки че това не го пише никъде.

ЕС трябва да живее, въпреки разочарованието. И ние знаем как да стане това.

Ние не се плашим, че всеки глас срещу ЕС се смята за про-руски и бива пращан в Сибир. Това е най-глупавата спекула на либералите.

ЕС може да е друг. Не е задължително да сте единствени. Напротив - именно, защото сте единствени и незаменими, ние вече не ви искаме.

А вие - още резултати от референдуми ще искате ли? Или ще ги забраните?!


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар