Зима

Зима
Пролет

1 октомври 2018 г.

Стефан Командарев: Парите за българско кино са срамно малко

"Идеята да се направят два филма в годината, но те да бъдат високобюджетни, е нелепа."
 
 “Парите за българско кино са срамно малко. България е държавата с най-ниския процент от БВП за култура – 0,5%. Повече пари за кино би трябвало да означава повече филми, било то високо или нискобюджетни. Тоест идеята да се направят два филма в годината, но те да бъдат високобюджетни, е нелепа.“ 

Това заяви по Нова телевизия Стефан Командарев. Той подготвя нов проект с работното заглавие "Патрулки". В момента текат пробни снимки на филма.

“Идеята е да се направи нещо като трилогия. Докато в първия филм бяхме в таксита, във втория сме в патрулки. Проследяваме три патрулни коли за една нощ в София“, разказа в предаването Стефан Командарев.

Той допълни, че това е още един нискобюджетен филм в един кадър. В него ще участват актьорите Герасим Георгиев-Геро, Васил Василев-Зуека, Асен Блатечки и други.

Режисьорът поясни, че много от историите са базирани на реални случаи, които се случват всяка нощ на полицаите, патрулиращи из града.

Според него най-важното е историята да е съвременна и разбираема за различни народи, за да може филмът да бъде купен от държави по цял свят.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар