Зима

Зима
Пролет

11 октомври 2018 г.

„Спец. гешевски“ тъпотии!

4 век преди Христа? Що се не гръмнете, бе?
 
„Венецът и торквата са имитации, които съм измислил. Венецът е имитация на тракийско изделие, а гривните и торквата са персийски стил. Изработени са от злато и сребро. Направени са така да изглеждат стари и антични. След като ги изработя ги състарявам с киселина“.  каза обвиняемият Петър Влаев, един от четиримата задържани при акция на Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС, по време на заседание в специализирания съд за определяне на мярка за неотклонение на лицата. Той допълни, че има и матрица на предмет, която се е намирала в дома му, но е била иззета. Другите трима обвиняеми са Димитър Андинов, Антон Игов и Недко Добчев. Пред съда Андинов също каза, че предметите са имитация.“

Иначе изумителният „спец. Гешев“ се хилеше като пача на брифинг, че ах, хахахаха, объркал се и намалил с 50% стойността на намереното „златно съкровище“, което не било 2 милиона лева, а 2 милиона евро, ъхъх, хахахаха.

Нататък пропагандно и абсолютно непрофесионално се изказа куцо, кьораво и сакато – като се почне от шефа на ГДБОП и се стигне до зам.-директор на института по археология към БАН Христо Попов, който каза, че артефактите били уникални и най-вероятно датирали от втората половина на 4 век преди новата ера. Ама – НАЙ -ВЕРОЯТНО, пичове, чувате ли за какво става дума? Най-вероятно! Проф. Овчаров пък вика, че му приличало, приличало му, пичове, на „голямата“, „малката“ или каквато и да е там „косатка“…

Няма такава кочина! Превърнаха прокуратура и служби в циркаджилък, за да се пъчат, че нещо изобщо правят.

4 век преди Христа? Що се не гръмнете, бе? Спрете да плещите преди да имате пълна експертиза, само и само за да зомбирате населението, че „спец. гешевската“ ви команда е голямата работа.

Е, и колко да е голяма, а?

Адвокат Илиян Василев го каза в прав текст по отношение на „автентичността“ на намереното „златно съкровище“: „Отворете си Гугъл и вижте коя година когато е открит кадмият!“.

Отворихме. Годината е 1817.

Сега предлагаме да „патинираме“ спецгешевския мозък с кадмий и да го продадем на някой балък за 2 милиона лева, ъхъъх, хахаха, пардон, за 2 милиона евро.

 Иван Гешев


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар