Лято

Лято
Лято

15 октомври 2018 г.

Марин льо Пен приветства резултатите на крайнодесните партии в Германия и Белгия

Според лидерката на френската крайна десница това е била "още една показателна неделя за Европа"

Лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен приветства "динамиките" на крайнодесните движения на регионалните избори в Германия и на общинските в Белгия, съобщава БТА.

"Динамиката, регистрирана от партиите "Алтернатива за Германия" в Бавария и от "Влаамс Беланг" във Фландрия, потвърждава бъдещо изместване на политическото равновесие в Европейския парламент през май догодина", написа в Twitter председателката на френския Национален сбор.

Според Льо Пен това е била "още една показателна неделя за Европа".

Нейният коментар визира предстоящите през май избори за Европейски парламент.

За председателя на партия "На крак, Франция" Никола Дюпон-Енян, бивш съюзник на Льо Пен, тези избори показват три предизвикателства, които трябва да бъдат поети – прекратяване на мигрантския поток към страната; социална справедливост и заслуги; опазване на околната среда и човешкото здраве.

"Алтернатива за Германия", дясна германска партия, насочена идеологически срещу мигрантите и канцлера Ангела Меркел, спечели 10,6% от гласовете и се класира четвърта на изборите в провинция Бавария, където за пръв път влезе в регионалния парламент.

На общинските избори в Белгия "Влаамс Беланг" - антиимигрантска партия, която се бори за гласовете на десните избиратели - се завърна в местната власт в редица фламандски градове и се превърна в трета политическа сила във Фландрия.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар