Зима

Зима
Пролет

4 ноември 2018 г.

Само 250 служители на МВР ще бъдат засегнати от промените в Закона за бюджета

"По-големият бюджет за следващата година ще осигури развиване на политиките на министерството."
 
"250 служители ще бъдат засегнати, ако бъдат приети преходните и заключителни разпоредби в Закона за бюджета."

Това заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

С тези разпоредби се правят изменения в Закона за държавния служител и това би засегнало работещите пенсионери в системата, които ще трябва да бъдат съкратени.

Маринов бе категоричен обаче, че слуховете за съкращения на 5000 и повече служители в министерството не са верни.

"Тези слухове целят да създадат напрежение в системата. Едно такова напрежение ще е много лошо за функционирането на системата", заяви Маринов.

Министърът уточни, че тези 250 души, които евентуално ще бъдат засегнати, са на административни длъжности, които подпомагат административната дейност на министерството.

"Всяко едно по-сериозно оттегляне на служители от структурата ще доведе до известни затруднения", каза той.

"По-големият бюджет за следващата година ще осигури развиване на политиките на министерството", каза още Маринов и добави, че една от основните политики на МВР е насочена към човешкият ресурс.

"Полицаите наистина заслужават да взимат по-големи заплати. Те непрекъснато са изложени на риск, на нападения и съпротива. Тези пари няма да са дадени напразно. Заплатата и възнаграждението е едно от основните неща, които мотивират служителите. Увеличението ще е в рамките на тези 10%", посочи Маринов.

"Някои от синдикатите предлагат да се помисли как да бъде диференцирано възнаграждението, така че хората да имат мотивация да израстват кариерно и да заемат длъжности, които към момента не са толкова привлекателни, заяви още Маринов. Това са вътрешно организационни неща. Като цяло са предвидени 10% увеличение на заплатите", допълни МВР шефът.




Няма коментари:

Публикуване на коментар