Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2018 г.

Оставка дадена - оставка приета

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че подава оставка заради продължаваща срещу него медийна кампания.

Той обясни, че не иска да тежи на правителството "като воденичен камък" и да бъде причина за протестите в страната.

"Продължението на тази кампания поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от НФСБ с частично публикуване на изказване, вадене от контекста и вменяването на вина на мои съпартийци", заяви Симеонов на брифинг в Министерския съвет, цитиран от Dnes.bg.

"Тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление, което аз не мога да си позволя", заяви вицепремиерът.

Симеонов посочи, че става въпрос за управлението на България, което той определи като изключително успешно.

"Аз не мога да си позволя да тежа като воденичен камък, създавайки предпоставки за протести", посочи Симеонов.

Той допълни, че оставката му е най-правилната стъпка от морална гледна точка и не иска да създава проблеми на ГЕРБ и "Обединените патриоти".

"Не ми е детската мечта да бъда вицепремиер, и аз съм заел този пост единствено и само защото моите партньори настояваха", заяви още Симеонов.

"Хайде сега да видим като си подаде оставката вицепремиера Валери Симеонов дали ще продължават протестите?", попита той.

Вицепремиерът в оставка заяви, че не е "стандартен политик", и че човек трябва да е деен и ефективен във всяко нещо, с което се захване.

Симеонов обясни, че оставката му е консултирана и с ПГ на Обединени патриоти, както и с Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът приключи с думите "борбата продължава" и заяви, че основанието за радост в неговите опоненти е преждевременно.

Премиерът Бойко Борисов е приел оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това съобщиха от правителствената информационна служба.



Няма коментари:

Публикуване на коментар