Лято

Лято
Лято

16 ноември 2018 г.

Марин льо Пен е на посещение в България

Делегацията, с която пристигна Льо Пен в София, се състои от лидери на патриотични партии от Европа и депутати от Европейския парламент
 
Лидерът на френската партия „Национален сбор” Марин льо Пен e на посещение в България по покана на зам.-председателя на Народното събрание и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки, съобщи бтв.

Делегацията, с която пристигна френският политик в София, се състои от лидери на патриотични партии от Европа и депутати от Европейския парламент.

"Ще преминем към исторически времена с края на един цикъл - периода на дива глобализация, която се затваря. Всички виждаме връщането на народите, избора на Тръмп срещу глобализма на Обама и дори развитието в Катар, който се бори за своята свобода. Има една тежка и необратима промяна - ние вървим към един изцяло нов свят. Старият свят не може да бъде запазен от европейската бюрокрация", заяви Льо Пен, цитирана от "Канал 3".
 

Тя даде Брекзит като пример какво се случва, ако Европа не гледа сериозно на нещата.

Льо Пен говори и по темата за мигрантската вълна, като бе категорична, че с допускането на мигрантите на Стария континент се цели унищожаване на ценностите на народите.

"Трябва да знаете какво ви очаква, ако не реагирате срещу мигрантската вълна. Във Франция имаме села, които са изцяло мигрантски и гета, които са в големите квартали на градовете. Тези, които са се барикадирали в стъклените си сгради в Брюксел си мислят, че всичко може да се купи. Вие няма да ни купите! Вие няма да ни корумпирате! Ние искаме свободно сътрудничество, а не наложено такова", заяви френският политик.

Марин льо Пен подчерта, че вместо Европейски съюз трябва да се създаде алианс, в който всяка страна да избира в кой кръг да участва и за да може да се чуват различните култури на континента.

"Юнкер е символ на това, което представлява Европейската комисия, а той е в една много лоша форма. Не е лошо, че той е болен, а че разпространява лоши идеи", заяви Льо Пен, като по този начин направи и препратка към здравословните проблеми на председателя на Еврокомисията.

Льо Пен ще се срещне с националистически съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент.

В София председателят на партията "Национален сбор" ще участва в конференция под надслов "Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани".

За събитието у нас пристигат и Геролф Анеманс- евродепутат и президент на Движението за Европа на нациите и свободата. В София ще бъде и Томио Окамура - председател на партия "Свобода и пряка демокрация"- Чехия, Никола Бей - евродепутат и съпрезидент на Движение за Европа на нациите и свободата MENF. Очаква се да пристигнат и представители на "Партията на свободата" - Австрия, на гръцката "Нова десница" и др.

Това е второто посещение на Марин льо Пен в чужбина във връзка с предстоящите европейски избори през май. На 8 октомври тя се срещна в Рим със своя италиански съюзник Матео Салвини, председател на партията "Лига". Двамата заедно отправиха нападки срещу "бункера Брюксел". Тези срещи се вписват в стратегията на "Национален сбор" за създаване на съюзи във Франция и Европа.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар