Зима

Зима
Пролет

16 ноември 2018 г.

Красимир Каракачанов: Ако някой не може да се изразява правилно, да не се изказва

Вицепремиерът Красимир Каракачанов не можел да поиска оставката на депутата от НФСБ Петър Петров, защото не е народен избраник на ВМРО.
 
Това каза самият той в кулоарите на НС.

Каракачанов обаче скастри Петров за изказването му по адрес на децата с увреждания.

"Тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти", каза Петров по Дарик радио вчера, след което се отметна, а партията му нарече точните му цитати "фалшива новина". Това предизвика поредния скандал в коалицията ОП.

"Ако някой не може да се изразява правилно и не го разбират постоянно, по-добре да не се изказва", отсече Каракачанов, цитиран от Канал 3.

Вицепремиерът успокои още, че в правителството няма разкол по темата за Пакта за миграцията на ООН.

"Решението на правителството, че България няма да го подкрепи, вече беше оповестено", натърти лидерът на ВМРО, който е твърдо против. Причината - пактът му намирисвал на документ, който подготвя глобалното преселение на народите. 


"Истината е, че ако искаме да се грижим за бежанци от войната, имаме конвенция за бежанците на ООН", каза той.

"В пакта обаче има обезпокоителни текстове от сорта, че страната, в която се озоват тези кандидатмигранти, ако те нямат лични документи, е длъжна да им издаде такива. Което означава, че ако в България дойдат 100 000 афганистанци, ние трябва да им издадем български документи. И ако не ги приемат някои от западноевропейските проспериращи държави, тези хора си остават при нас", притеснява се вицепремиерът от ОП.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар