Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2018 г.

КОЙ натисна паник-бутона?!

Борисов и Цацаров при Слави - шоуто е гарантирано

Не знам кой кого ще надприказва на тема протести и медийна свобода, но ако Борисов, Цацаров и Караянчева се изредят на диванчето при Слави, както се говори, нещата са на оправяне. 


Балетът ще омекоти хард пийп-програмата, бендът ще обърне чалгата на патриотарски поп фолк, а водещият ще постави правилните въпроси. Кастингът на Дългия за нови политици се разсъхна, а на крака му идват старите кучета. При стари сметки за уреждане ще се разберат някак си, ако е написано от сценаристите.

Борисов вече направи обичайната тренировка при Хекимян. Обичайните финтове - всичко в държавата е добре като никога, най-щедрият бюджет в историята, доходите растат, горивата падат, дадохме на пенсионерите половин милиард, с още седем милиарда оправихме борчовете на БСП, а за свободата на медиите изобщо не знам защо ме питате - да си се оправят, имат си съюзи. И още - президентът Радев ни яде ката ден при заплата от 11 хил. лв., аз си трая срещу 7 хил. лв., не закусвам и не обядвам, а ритам всеки ден по един час топка, за да не откача от работа.

Липсва само американският посланик, който да каже последно ще подава ли оставка Борисов, или ще си доизкара мандата. На изпроводяк тези от Брюксел така се оляха, че да се чудиш с колко промила Юнкер и компания са писали дивотиите за напредъка. Между две наздравици изпуснали обаче лъжица медиен катран в кацата с антикорупционна мед - явно са препили. Сега да идват на дебат, че да обяснят къде е проблемът, щом Комарницки ме жили всеки ден, а протестиращите реват по телевизиите: "Боклуци!" и "Мърши!"

Докато разберем кой стои зад протестите, сделката с "ЧЕЗ" върви по план и вече няма спиране. Там купувач на кредит е Гинка и нищо по-добро не може да бъде намерено. За "Нова телевизия" обаче милиардерът Келнер не може да се пребори, защото не му я дават. Сметката ли не излиза, бакшишът ли е малък или порцията прекалено голяма, че да бъде изпусната, след като е прилапана?!

Въобще, мислете като протестирате, че след кабинета "Борисов-3" иде кабинет "Борисов-4", и тогава пак ще се обясняваме. Но като сте прости и аз съм прост, все ще се разбираме. Освен ако големите началници не ни разтурят седянката.


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар