Зима

Зима
Пролет

22 декември 2018 г.

Франц Клинцевич: Не може да има никаква война между Русия и Украйна

"Авторът на предложението малко е избързал. Трябваше да остави нещо в запас."
 
"Въпреки напрегнатите отношения между Русия и Украйна, война между двете държави не може да има", смята членът на комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Руската федерация Франц Клинцевич.

Той коментира обръщението на един от депутатите от Върховната рада към президента на Украйна Петро Порошенко с искане да обяви война на Русия.

„На пръв поглед по-добър подарък за сегашния президент на Украйна не може да бъде измислен. Но все пак авторът на предложението малко е избързал. Трябваше да остави нещо в запас“ коментира Клинцевич, цитиран от неговата пресслужба.

Според мнението на сенатора, подобна инициатива може да има ефект по-близо до президентските избори, които са планирани за 31 март следващата година.

„Сега размътения от русофобия разум на киевските политици ще трябва да измисля нещо още по-радикално от войната, което не е лесна работа" смята Клинцевич. 


„Абсолютно съм убеден, че не може да има никаква война между Русия и Украйна. Това е нашата принципна позиция. Много се надявам и на разумната позиция на Европа“, каза в заключение той, съобщава Glasove.com.
Франц Клинцевич

Няма коментари:

Публикуване на коментар