Зима

Зима
Пролет

5 декември 2018 г.

Ана Бърнабич: Влизането на армията ни в Косово е един от вариантите

"Когато някой знае, че имате силна армия, трябва да седне и да разговаря с вас."
 
По повод оповестените планове за формиране на косовска армия сръбският премиер Ана Бърнабич изрази надежда, че на Сърбия няма да се наложи да използва своята армия, но за момента това е един от вариантите, предаде Танюг.

"Надявам се никога да не трябва да използваме армията си, но за момента това е един от вариантите на масата, защото не можем да гледаме ново етническо прочистване и нова "Буря", макар (премиерът на Албания) Еди Рама да призовава за това", каза Ана Бърнабич пред журналисти в сградата на сръбското правителство, цитирана от Banker.bg.

Откакто (сегашният президент) Александър Вучич стана премиер, Сърбия е инвестирала в подобряване на отбранителната си способност, напомни тя.

"Когато някой знае, че имате силна армия, трябва да седне и да разговаря с вас", добави Ана Бърнабич.

Тя не пожела да коментира медийните информации, че американците изпращат оръжие в Албания, което било предназначено за армията на Косово, като подчерта, че това е сериозна тема и се надява "САЩ да имат достатъчно разум и да знаят какво е добро за партньорите им в Прищина".

Тя подчерта, че е съгласна с президента Александър Вучич в оценката, че формирането на армия на Косово означава, че Сърбия ще бъде притисната в ъгъла и затова още веднъж призовава към разум.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар