Зима

Зима
Пролет

12 януари 2019 г.

Трето качество граждани

Вече ни е страх да сме българи в България. Дори нямаме правото да надигнем глас...
 
Темата е – циганите! Да, не ромите, не недосегаемите, не българските граждани от ромски произход. 

Думата „цигани“ не е обидна. Не променя нищо. А е израз единствено на безпомощността на държавата и обществото. В цял свят тенденцията е да не се назовават нещата с истинските им имена. Има думи със значение. И ако ги промениш на други думи, нещата няма да побелеят и да поумнеят! Само ще се възползват от ситуацията.

Защо българите в България са второ качество човеци и трето качество граждани? Откога стана така, че законите да важат само за българите, задълженията да са само за българите, плащанията на данъци и осигуровки да са само за българите? И да – ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ! За българите. Защото в собствената си държава нас не ни признават за хора, ние нямаме права, нямаме право на нищо.

Когато влязох за раждане в болницата, на една българка имаше четири циганки, всяка бременна с н-то дете – всичките по-млади от нас. След тях по стаите и в баните оставаха руини и сметища. И… никой не смееше нищо да им каже. Лекари и сестри навикваха само нас – българките, а циганките получаваха доброто отношение и грижи. Защото ако нещо се случеше, българите щяха да реват пред камера за починала родилка или дете и да съдят с години болницата, а циганите просто щяха да пребият лекарите. И затова получаваха внимание! Вижте и сега в болниците – кои са основните пациенти? И някой от тях изобщо има ли и една платена здравна осигуровка?

Циганите са в основата на престъпността в България. Не че няма и българи, но само циганите се чувстват толкова безнаказани. Без трудови навици, убедени в недосегаемостта си. Убиващи за пет лева. С кражби като начин на живот. А съдът им дава приемливи наказания, все едно да си циганин е смекчаващо вината обстоятелство.

Циганките отиват да си вземат социалните помощи за бедност и за чаветата, покрити със злато, достатъчно за издръжката на младо българско семейство за една година. Защо никой не задава въпроси??? Защо училищата дават бележки, че циганчетата посещават училище, без това да е така, заради бюджета или заради първобитният страх от саморазправа.

Вече са над един милион и продължават да се размножават. Деца раждат деца, първото бебе на тази година е ВТОРО дете на 15 ГОДИШНО ЦИГАНЕ! Второ! Докато българските момичета на тази възраст си играят още на кукли.

Строят където си искат. Връзват се към енергото и В и К мрежата както си искат, без разрешение, а ние им плащаме сметките! Никой не ни разрешава дори да питаме. Имаме само едно право – да им плащаме и да не питаме! Докато приключим!

Колко са убитите от цигани последните 30 години? Да, не е толерантно да поставям така въпроса. Но те не се замислят да нападнат и пребият човек дори за една дума. Не е заради етноса – заради възпитанието им е, че политиците им втълпиха колко са ценни за държавата.

Вече ни е страх да сме българи в България. Дори нямаме правото да надигнем глас. Всеки, който се опита да каже истината, е заплашван открито от циганите, а държавата вместо да го защити, го съди за дискриминация и омразна реч.

Вчера един мазен циганин от Войводиново заплаши българите, нарече ги гяури. Заплаши ги със саморазправа. Нещо да направиха властите по въпроса, къде е полицията, къде е прокуратурата? Не им стиска, съществото е електорат!

Друг циганин пред турското знаме и портрет на Ататюрк си позволява да дава наставления на българите и да плаши със съд и Комисия за защита от дискриминация. Пак никаква реакция от полиция или прокуратура. НЕДОСЕГАЕМИТЕ!

А париите сме ние – отритнатите, отхвърлените, отвратителните… българите! В нашата държава! Трето качество граждани! С единствена цел – издръжка на тези, които си присвоиха държавата ни!!!



Елена Гунчева, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар