Зима

Зима
Пролет

22 януари 2019 г.

Срамът е за нас!

И чужденците не могат да осмислят как търпим подобни престъпни изроди на власт...
 
Срамът от продажбата на българското гражданство засяга явно само част от материала, тези, които се чувстват българи и недоумяват как може да паднеш дотам, че да продаваш българското. 

В една нормална държава цялото правителство трябваше не само да си подаде оставката, но и всички, имащи и най-малкото участие в подобна срамна и долна схема, би трябвало завинаги да излязат от политиката.

България отдавна доказа, че не е нормална държава.

Тук политиците поставят чуждите интереси над българските и се гордеят с това, поставят интересите на Европейския съюз преди интересите на българите, подчиняват се първо на Вашингтон и Брюксел, а след това, ако изобщо го направят, слушат гласа на народа си. Хора, които трябва да са в затвора, ги гледаме всеки ден по телевизията да обясняват колко са велики и колко е велика и недостижима престъпната шайка, в която участват. Други, които трябва да се лекуват при добър психиатър, ни заливат от медиите с „прозренията“ и агресията си. И всичко това го наричат успешно управление на България.

Както всички виждаме, скандалът отдавна се замете под килима. Удобните свински и пик-ливи медии го подминават като малка гара, като нещо съвсем незначително, което ще се забрави за три дни. Както се забрави Хитрино, Джи Пи Ес груп, Трейд холдинг, Виктория Маринова, Митьо Очите и много други скандали и престъпления. Защото всеки ден се извършват нови!

Но светът ни гледа. Срамът е за България. Не само за шайката. И чужденците не могат да осмислят как търпим подобни престъпни изроди на власт. Които ни унищожават, а ние им ръкопляскаме и ги подкрепяме.

Феновете на престъпната шайка вече дотам са тренирани, че дори убийствата оправдават със случайности. И незнание. Ми какво да направи министъро, бе, ма той не знаел как се кара моторна шейна, горкият не е знаел, че не се кара извън пистите, ми не знаел, че е опасно за живота да качи малкото си дете при тези условия. Убиец, който е оправдан със собствената си некадърност и липса на мозък! Друг пък не знаел, че не е редно да му се дарява ползването на огромен апартамент, в който да живее от години. Че що да не му дарят, той министър ли е или лукова глава!?!

Най-страшното е, че там, където човешката мисъл изтръпва от липсата на морал, на мисъл за бъдещето и потресаващата глупост, членовете на управляващата престъпна шайка смятат, че преуспяват и никой не забелязва престъпленията им. Те вече са лишени напълно от възможността да видят обективно себе си и собствените си действия. Заради липсата на коректив. Заради това, че през тези 10 години те опозиция нямаха, а хората изпитват страх да надигнат глас и да питат, защото саморазправата на шайката с неудобните е жестока.

Сега Европейската комисия „ще обърне внимание“. Е, хубаво, вниманието е обърнато. И какво от това? Инициаторът, подбудителят и основният престъпник все още е в правителството и дори няма срамът да си мълчи. Продължава да натрапва на народа лицемерният си патриотизъм с цел отново да си осигури място до трапезата.

Внимание трябва да обърнем ние. Агресивно, питащо, наказващо внимание! Защото това е само върха на айсберга. Това, което са допуснали да узнаем.



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар