Зима

Зима
Пролет

25 януари 2019 г.

Новината е друга

А сега посмейте да кажете нещо за политик, дори например да е убил дете...
 
Разбра се, че почти единодушно този безумен закон, ограничаващ свободата на словото, е приет. 

Опозицията явно й е изгоден или пък по-лошото - била е напълно неподготвена за гласуването и не е прочела какво ще се гласува.

Новината е, че повечето депутати не са знаели какво гласуват. Това говори ли ви нещо? Изпратили сме хора, които автоматично, като добре дресирани ма@@@ни просто натискат едно копче за около 8 000 лева на месец плюс другите екстри. Във всяка професия се изисква да се подготвяш и да работиш отговорно. Но да приемаш закони явно се счита от депутатите за нещо лесно и без някакви последици. Достатъчно е само златното им пръстче.

Същите депутати гласуваха без особена съпротива тайните арести, бюджета, високите данъци и такси, какви ли не още законодателни простотии, без някой да може да им търси отговорност. Повечето са заети единствено с това да действат как да бъдат отново избрани на работата, в която дори не е необходимо да ходят на работа, а като ходят, само да натискат едно копче. Защото от около 240 човека, реално работа вършат не повече от 30-40. Останалите просто са фон и се опитват да усвоят някой друг милион и да осребрят участието си в политиката.

Законодателството е отговорно нещо. И при положение, че основен законотворец е Барни Ръбъла на правото, отговорността на народните представители трябва да е още по-голяма. На опозицията най-вече, за да има правото да се нарича опозиция, а не съучастник на управляващата шайка, помагач на престъпленията им срещу народа ни.

Медиите отдавна са купени или притиснати. Малкото, позволяващи си да пишат истината, по всякакъв начин са притискани. А сега въвеждат и глоби, които могат да съсипят и мултинационална медийна компания. И всичко това при неяснотата относно защитата на личните данни, защото това е регламент, който освен безумен, е и неясен и на практика трудно приложим. Лични данни са имена, пол, семейно положение, къде живееш, всичко! И ми е интересно защо пък никой не се сезира удобно, когато едно журналистче от БТВ в ефир каза постоянния адрес на Иванчева - безспорно лични данни, изнасянето на които може и да я постави в риск. Пълна тишина от иначе много загрижените за личните данни политици, СЕМ, Комисия за защита на личните данни и други "защитници".

И мисля, че неправилно са го изготвили закона. Направо трябваше да го нарекат: Закон за личните данни на политици. Член първи - забранява се на медиите да обсъждат, да разследват и да пишат за политиците, освен да преписват официалните позиции от пресцентровете на партиите. Лично състояние, имоти, семейни връзки, любовници, минало, престъпления, лобистки гласувания, търговия с влияние, комисионни - всичко това е забранено за публикуване и защитава личните им данни. Това е положението - никой от народа няма право да се интересува и да знае какво правят политиците. Народът има правото само да слуша официалните изявления на политиците и да гласува или да не гласува, и без това гласовете се броят при Цецку.

А сега посмейте да кажете нещо за политик, дори например да е убил дете...



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар