Зима

Зима
Пролет

3 януари 2019 г.

Защо някои жени смятат, че няма да намерят трайна любов?

Голяма част от тези дами са преживели любовно разочарование, след което са станали скептични по отношение на връзките
 
Шокиращ брой самотни представителки на нежния пол се отказват от търсенето на любов по една или друга причина. 

Според едно проучване една на всеки осем необвързани жени се отчайва, че изобщо някога ще си намери подходящия партньор.

Голяма част от тези дами са преживели любовно разочарование, след което са станали скептични по отношение на връзките.

А ето и кои са другите 6 причини, поради които толкова много необвързани жени считат, че няма да имат късмет и шанс в любовта:

1. Жените не разбират къде точно е проблемът

Много от жените, чието сърце е било разбито от погрешния човек, не могат да разберат, че причината си е била в тях. Най-вероятно те не са обърнали внимание на предупредителните знаци и не са искали да чуят предупредителните намеци на близките си хора за това, че имат връзка с неподходящ мъж. Това, че една жена е преминала през лош любовен опит, не означава че тя няма да има повече късмет в бъдеще. Важно е обаче тя да избистри и подобри преценката си по отношение на противоположния пол.

2. Липса на самочувствие

Много от жените, които са склонни да започват връзка с мъже от вида „лошо момче“, имат проблем със самочувствието. Тези дами са привлечени не толкова от въпросния мъж, а от силата и голямото его, които той излъчва. Връзка с такъв мъж обаче, винаги е далеч от очакванията и мечтите, на която и да е жена, която иска стабилен и спокоен романтичен живот. Важно е да имате достойнство и ясна представа за това колко специална личност сте, за да привлечете партньор, който да ви цени и обича такава каквато сте.

3. Жените приемат нещата твърде лично

Много от разочарованите от любовта жени са склонни да приемат нещата твърде лично и едностранно. Вместо да се поучат от неуспешните си взаимоотношения, те приемат, че или не са достатъчно привлекателни за противоположния пол, или че не са способни да изградят стабилна връзка заради някакви черти от характера си. Тези дами трябва да разберат, че провалът им в романтичен план не означава, че те правят нещо нередно. Може всичко в поведението и външността им да си е добре, но проблемът да е бил в другия човек.

4. Жените се отказват твърде бързо от търсене на нова любов

Много от жените, които са били твърде дълго време необвързани, просто са се отказали да търсят връзка. Те просто са си свикнали с този свой статут и не вярват, че биха могли да изградят чудесни, щастливи отношения с мъж, само ако вложат малко желание и усилие. Те дори може да са срещнали някои подходящи представители на противоположния пол, но да не са им дали шанс за задълбочаване на отношенията.

5. Някои жени изпращат грешно послание

Има жени, които излъчват мотото „мразя всички мъже“, без реално това да е така, а просто като защитна реакция. Те се държат високомерно и хладно с мъжете, които ги ухажват и така представителите на силния пол бързо губят мотивация и интерес. Мъжете са ловци – те обичат да преследват жените, които са ги заинтригували, но не и на всяка цена. Не и ако дамата е решила да потъпква егото им.

6. Жените решават, че повече не искат да влизат във връзка

Някои жени буквално се отказват от любовта. Първо го правят за известно време, защото са преживели неуспешна връзка и все още ги боли. Постепенно обаче копнежът им за нова любов напълно изчезва. Те няма да влязат в манастир, но някак се отказват да обичат отново. Те дори си самовнушават, че любовта не е толкова важна за тях и че има куп други по-вълнуващи неща. Копнежът за любов е най-нормалната и мощна човешка емоция. Не се опитвайте да го потискате! Всяка жена заслужава да се чувства обичана. Можете да си вземете почивка от любовта, но не се отказвайте от нея.




Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар