Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2019 г.

Продава се държава. 1300 годишна. В недобро състояние. Все още в движение.

Днешните политици не градят. Те само опоскват създаденото с толкова труд поколения наред...

Нашата държава. 


Пред очите ни всеки ден някой алчен мафиот, докопал се до властта, откъсва по едно парче от нас – от земята ни, от заводите ни, от нивите… 

Ние гледаме! Не осъзнаваме какво става. И един ден като се събудим, ще разберем, че нямаме нищо – че нямаме държава, защото всичко е в ръцете на мафията.

Демокрацията освен фалшивото усещане за свобода, ни донесе и убедеността на бившата държавна сигурност, че капиталите трябва да отидат в правилните ръце. Тоест – техните! И започна безумието!

Ваша ли беше тази държава, че я продадохте? Продадохте всички работещи предприятия, закрихте „Кремиковци“, корабостроителниците, химически заводи, всичко, което беше изградено с парите на българите. Останалото реституирахте помежду си – понякога с една декларация. Бях свидетел на грабежа – да, думата е точно тази, на поземлените комисии, на ликвидационните съвети, на комисиите по реституция в общините и областните управи. Върна се всичко на „нашите“ хора, „нашите хора“ приватизираха всичко, а електоратът му остана да гледа тъпо приватизационните си бонове...

И продължават… Отворете сайтовете на министерства и общини – всичко се продава – продават се дори имоти, дарени от благодетели на България за обществена полза – срам нямат! Така се пълнят бюджетите – за да има пари – но не за нас, а за тях, за служебните им коли и шофьори, за командировките им, за ПР-ите им, които ни приспиват, за да не видим пропастта, към която отиваме.

Тези дни се говори за продажба на държавните имоти на Министерство на външните работи в чужбина. Не били рентабилни, давайте да продаваме.

И се чудя как стана така, че сто години се строи, а след това 30 години само се разрушава създаденото и се продава. Като хуни, попаднали в цивилизована държава, които не могат да оценят направеното, а могат само да разрушат и да разпродадат това, което са превзели.

Днешните политици не градят. Те само опоскват създаденото с толкова труд поколения наред. Кога последно в България е построена НОВА държавна или общинска болница? Не, продават се и се закриват. Кога е построено НОВО училище? Няма. И честно, не виждам никнещите като гъби заводи на гербавият главатар. Виждам често затворения и рушащ се „Ален мак” в Пловдив, преди години пълен с живот, гордост за града ни, виждам разрушени военни поделения, разрушени заводи, обществени сгради, оставени с изпочупените си прозорци като ослепели бедняци покрай пътищата на „просперираща” европейска България.

Приватизаторите се оказаха не бизнесмени, а търговци на скраб. Колко завода се затвориха и стотици хиляди останаха без работа? „Булгартабак” – гордостта на българската икономика, дори името ще си смени. За да не се дразнят толкова хората, когато окончателно го ликвидират.

Продава се държава… 1300 годишна, скоро ще е само територия… за огледи и информация – Народно събрание и Министерски съвет.




Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар