Зима

Зима
Пролет

20 февруари 2019 г.

Арестуваха 50 членове на Камората край Венеция

Камората произхожда от Неапол и околностите му, но подобно на други италиански мафии се е разпростряла в Северна Италия
 
Петдесет души бяха арестувани при голяма полицейска операция вчера срещу структура на страховитата италианска мафия Камора, господствала на Апенините източно от Венеция, предаде ДПА. 

Групировката, действала от края на 90-те години в големи части от североизточния район Венето, е била свързана с клана Казалези, една от най-страшните престъпни фамилии на Камората.

Арестуваните "са били част от широка и страховита престъпна мафиотска организация", която се е занимавала с лихварство, пране на пари, трафик на наркотици, сводничество и други тежки престъпления, съобщи прокуратурата.

Организацията е била базирана в Ераклея, градче край Венеция, чийто кмет Мирко Местре е сред арестуваните за сговор с мафията. Корумпиран полицай, който предавал поверителна информация на мафиотите, и банков мениджър, който им помагал за подозрителни финансови трансакции, също са задържани, съобщава Paragraph22.bg.

Камората произхожда от Неапол и околностите му, но подобно на други италиански мафии се е разпростряла в Северна Италия и други части на Европа.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар