Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2019 г.

Мазни пехливански зрелища

Не може да се отрече на Боку, че има много добър инстинкт за оцеляване. Дори с цената на това да изкара пълни идиоти Цецку и депутатите...
 
От сутринта текат обзалагания и размишления за реакцията на Цветана на мисълта за финта на Боку в негово отсъствие да премисли промените в Изборния кодекс. 

И не вярвах, че някога ще го кажа, но Цецку определено води с няколко мозъчни гънки пред Боку!

Какво е написал Цецку на страницата си във ФБ: „ПП ГЕРБ нееднократно е показвала досега, че държи сметка за мнението на хората и че е чувствителна към реакциите на обществото по повод на законодателната дейност в парламента. След обстоен анализ, който извършихме заедно с премиера Борисов и членовете на Изпълнителната комисия, смятаме за наложително да преразгледаме промените в Изборния кодекс.“

Мазно, мазно… почти човек да повярва как се вслушват в гласа на хората. А всъщност игрите са ясни. А и гербавите се паникьосаха от евентуални предсрочни избори до няколко месеца. Не могат да си ги позволят в тази ситуация. И сега на пожар спасяват положението. Не може да се отрече на Боку, че има много добър инстинкт за оцеляване – през всички и през всичко. Дори с цената на това да изкара пълни идиоти Цецку и депутатите. Много важно, няма да е за първи път.

И наистина е интересно как същите хора сега ще търчат по медиите да обясняват как трябва да се върнат преференциите, колко са хубави и как трябва нова ЦИК, защото старата няма да е законосъобразна. Циркът поне ще е на ниво. И тръпна в очакване Барни Ръбъла как ще се обоснове. И ми е интересно, като са приели един калпав закон, който ще си го отменят преди още да е влязъл в сила, защо трябва да им се плащат заплати за това време?

Зрелища! 


И е много оптимистично от моя страна да искам някой да мисли преди да приемат законите. След като са наясно с реакциите. Но не се и съмнявам, че е имало много, много договорки – с всички в парламента. 

И скоро ще си проличат…
 
Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар