Зима

Зима
Пролет

8 февруари 2019 г.

Мария Захарова: Вашингтон разработва сценарий за военна операция във Венецуела

"Тук не става дума за демокрация. Опитват се да сменят властта във Венецуела."
 
 "Вашингтон разработва сценарий за военна операция във Венецуела. Решението вече е взето", заяви на редовния си брифинг говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Захарова съобщи за повишена активност на американски военни делегации, които буквално наводнили района в последно време. По думите ѝ, става дума за разработването на подробен план за всестранно, включително логистично, осигуряване на силовия вариант за смяна на властта във Венецуела:

"Тук не става дума за демокрация. Опитват се да сменят властта във Венецуела. Казват, че при тази власт венецуелците живеят лошо. Не въвеждайте санкции! Оставете тази държава да живее и да се развива и сама да решава проблемите си, а не ги задълбочавайте!"

Захарова, цитирана от БНР, обърна внимание и на медийните публикации за посещение на високопоставени американски военни в колумбийския град Кукута на границата с Венецуела. Тя изтъкна, че в близост до града, но на венецуелска територия, се намира летището Санто Доминго. То разполага с една от най-дългите писти в страната и може да приеме всякакви самолети.

По-рано руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви пред журналисти, че не изключва американски силов вариант за смяна на властта във Венецуела.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар