Зима

Зима
Пролет

8 февруари 2019 г.

Цветанов го шиткат в Европол, Борисов в ЕС, Пеевски обратно в Дубай

Шахматистите търсят усилено ново лице, което да съсредоточи доверие за сметка на повсеместния гняв от досегашното управление
 
Преди няколко месеца единствена АФЕРА написа, че текат невидими процеси „на риене“, като информира, че определени среди ще започнат първо „тихо“ „да рият“ на т.нар. „ниско ниво“ – с преразпределение на бизнеси и „олигарси“. Докато се стигне на високо политическо ниво.

Процесът бе стартиран с логистика Отвън, като за двигатели на процеса бяха оторизирани едни родни „вежливи люде“, по неволя изритани преди време от България.

Малко след публикацията ни започна неофициално и „дискретно“ рутенето на редица бизнеси, а на официално ниво – подкараха някои т.нар. „олигарси“. Стартираха и протести из цялата страна.

Тонът на президента Румен Радев изненадващо се втвърди стоманено и той дори в прав текст заговори за „нов проект“.

Последните вести, идващи зад завесата, където Шахматистите редят играта, сочат, че процесите се забързват.

Още преди няколко месеци АФЕРА написа, че на Борисов е дадено да се разбере, че или трябва да си тръгне сам, или вторият вариант ще е мрачен, като трети – не му е оставен.

Това, което сега се задейства като процес е първо да бъде отсвирен Цветан Цветанов. Борисов неохотно се бил съгласил. Цветанов ще бъде шитнат елегантно да носи папки в някои от чуждите служби като Интерпол, или Европол. А за неговото място в ГЕРБ се умувало да бъде сложен Томислав Дончев.

На Борисов е отредено да бъде засилен към ЕС, където да бъде позициониран на някаква длъжност, като например да отговаря за Западните Балкани.

Делян Пеевски, който понастоящем е в България, и му се налага да прехвърля някои бизнес участия и преплетки, за да е „мирно и тихон“, ще се върне обратно в Дубай. Затова пък вече били хаберлии в Сараите.

Шахматистите търсят усилено ново лице, което да съсредоточи доверие за сметка на повсеместния гняв от досегашното управление.

Вариантът с Мая Манолова отпаднал. Умувало се и върху кандидатура на мъж, който дълго е работил в чужбина, но било  преценено, че е твърде мекушав за свирепата ни реалност.

Любопитното е, че било отчетено, че Румен Радев бил „тръгнал срещу всички“ и засега не е ясно дали ще бъде използван за редения сценарий от Шахматистите. На Корнелия Нинова също не се залагало като основна фигура, тъй като били наясно, че там на високо ниво вървяла симбиоза с Борисов.

Засега се умува дали март да бъдат стартирани по-хард процеси или да се изчака да минат евроизборите.

Така или иначе ледът се пука.

Щом и Онези, които ръкоположиха Борисов, сега търсят „елегантен“ начин да го гилотинират.

Засега „риенето“ продължава да е тихо и дискретно. Докато „не пукне първата пушка“.




Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар