Пролет

Пролет

24 февруари 2019 г.

Елена Йончева: Ако БСП не беше излязла от парламента, хората щяха да влязат в него

"Няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да разговаря. Това даже не е шайка, а организирана престъпна група."
 
Това заяви говорителката на парламентарната група на БСП Елена Йончева в предаването „Неделя 150“ на БНР.

„Това е банда, която има свой главатар, свой вожд и последното гласуване, нарушаването на Изборния кодекс, нарушаването на българските закони само доказва това“, добави Йончева.

Според нея всяка година от България изтичат 11 милиарда евро заради корупция и това е извод, който е направила групата на Зелените в Европейския парламент по данни на ЕВРОСТАТ, ОЛАФ и Европейската комисия.

Йончева каза още, че България е в ЕС от 10 години и въпреки помощта на Брюксел е слязла на дъното по всички европейски показатели.

„Чуждестранните инвестиции за последните 10 години са паднали 11 пъти, а за 2018 година са с 40% по-малко, отколкото за 2017-а“, посочи Йончева.

Според нея причините за спада на чуждестранните инвестиции по доклад на Световната банка са три - корупция, липса на предвидимост и лоша съдебна система.

"Само през януари 4 фабрики затвориха и отидоха в Румъния, където средната заплата е по-висока", каза още депутатката.

Йончева каза, че БСП няма да се върне в парламента, въпреки че ГЕРБ даде ясна заявка да се откаже от промените в Изборния кодекс, защото „са отнети правата на гражданите и няма шанс за честни избори“.

„За първи път в парламента се погазва закон. Досега такова нещо не се е случило“, коментира говорителката на парламентарната група на БСП.

„Ако БСП не беше се намесила и не беше реагирала, не беше излязла от парламента, което е легитимна форма на протест, хората щяха да влязат в парламента, защото са нарушени техните права“, категорична е Йончева. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар