Зима

Зима
Пролет

2 февруари 2019 г.

Малките неща, които правят връзката неразрушима

Изграждането на стабилна любовна връзка отнема време и зависи от редица фактори.
 
Добре известно е, че когато човек вижда в другите добрите страни, се мотивира да показва също своите, да е грижовен, любящ. 

Чували сме, чели сме какви ли не правила за връзки и знаем, че на теория е лесно, но на практика нещата може да се разминават.

Въпреки това има малки неща, които всеки би могъл да следва, стига да иска. Именно те могат да направят връзката стабилна, дори неразрушима. Вижте кои са.

Никога не се обиждайте

Във всяка връзка има конфликтни ситуации, повишаване на тона. Понякога не можем да контролираме емоциите си и от устата ни се изплъзват думи, които нараняват. Дори когато партньорът ви е допуснал грешка, опитайте се да не спорите пред близки и познати.

Изненада с любимото лакомство


За да покажеш обич, не е нужно да подаряваш скъпи подаръци. Онези малки жестове, с които показваме колко добре познаваме партньора си, са тези, които ще го накарат да се усмихне. Любимият шоколад или бонбони, нещо приготвено от вас с много любов, малък аксесоар и т. н.

Бъдете уважителни към перспективите си

В една връзка, колкото и допирни точки имат двамата, толкова и се различават. Ще осъзнаете, че има много теми, по които мислите по различен начин или единият от вас е по-амбициозен, другият предпочита да се остави на рутината. Важно е да зачитаме мнението на другия и желанието му да се развива, да постига успехи. Ако успеем да се нагодим към различията си, връзката ни би могла да устои на времето.

Поддържайте смеха


Смехът е най-доброто лекарство. В началото на връзката сякаш се смеем повече. Нормално, влюбени сме. Но с времето, оставяйки се на рутината, забравяме да се забавляваме, да се усмихваме, да се смеем заедно. Смехът е нещо малко, което може да направи любовта неразрушима.

Слушайте внимателно

Когато разговаряте с любимия човек, научете се да слушате. Винаги бъдете внимателни към това, което си казвате. Не създавайте впечатление, че не се интересувате от неговите/нейните думи. Много връзки се провалят именно поради това, че партньорите не се изслушват.

Винаги питайте дали иска нещо, когато пазарувате

Вероятно питате какво трябва да се купи за домакинството, но попитайте и дали иска нещо лично за него. Бонбони, шоколад. Дори и да получите отрицателен отговор или случайно да забравите да попитате половинката си, вземете нещо малко. Жестът ще го/я накара да се усмихне.

Не скривайте усмивката си, когато видите партньора си

Напълно естествена реакция е да се усмихнете, когато видите човека, когото обичате. Не играйте игрички, не крийте радостта си. Нека половинката ви разбере колко ценна е за вас. Той или тя ще ви върне жеста.




Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар