Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2019 г.

Лотария България

Каква е разликата между магистрат и букмейкър? Никаква - сочи последния скандален случай от прокуратурата.

Военен следовател заработвал и като букмейкър - това виц ли е?! 


Георги Петров изкарал съответния курс на обучение и започнал дейност по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в букмейкърски пункт на популярен хазартен оператор. Работата потръгнала, приемал залози и изплащал печалби на участниците в игрите срещу 5% възнаграждение. Отделно започнал да продава и лотарийни билети за играта "Лотария България" по пълномощие на фирма, притежавана от жена му.

Между другото разследвал. За военното правораздаване, чието закриване е вечна тема в съдебната сфера, няма какво ново да кажем. Освен  че едни пият още от завчера и се гърмят със служебните пищови, а други чукат частно на поразия. Така е, като няма работа, а 4-5 хил. заплата доникъде не стига.

Но и други в системата не падат по-долу. Съдии и прокурори със семейни сделки за стотици хиляди и скрити фирмени участия с лопата да ринеш. А за изгребването на струпаната в съдебните структури рода поне самосвал е нужен. Въобще уволнението на следователя Петров понамирисва на репресия с оглед мащабната търговия с правосъдие, която е превърнала системата в пункт залози с гише за лотарийни билети.

За разлика от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, съдийската мисли позитивно. Работна група ще пише нова концепция за създаване на работещ модел относно функцията на съдебните помощници като част от семейно-хазартния модел в правосъдието. Целта - да разширят правомощията им, та съдиите да се занимават със същинската си правна работа. Така щяла да отпадне и на "вечната необходимост от увеличаване на щатове за съдии и служители".

Яко!  Да им дадат и правото да пишат делата, което те и правят анонимно, без да носят отговорност. 


Плащаш за предвидимо правосъдие - получаваш Лотария България. 

 Огнян Стойчев,  Paragraph22.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар