Зима

Зима
Пролет

28 март 2019 г.

В БДЖ нови влакове през следващите 3 години няма да има

В момента железниците изпитват недостиг на влакове, тъй като ремонтната програма е била силно забавена
 
"Нови влакове в близките 3 години няма как да бъдат доставени, защото производственият процес е много дълъг. Това е причината за забавянето - пари имаме. Първите нови влакове ще бъдат предназначени за дългите трасета София - Варна и София - Бургас, които продължават средно 6 часа и трябва да бъде осигурен комфорт."

Това каза директорът на "Холдинг БДЖ" Григори Григоров в първо телевизионно интервю, откакто зае поста.

Григоров отчете, че в момента железниците изпитват недостиг на влакове, тъй като ремонтната програма е била силно забавена.

"В бюджета за 2019 г. са заложени 20 млн. лв. повече приходи и се очаква холдингът да излезе на счетоводна печалба. Очакваме 100 млн. лв за нови влакове, вече има първоначални разговори с производители", допълни още Григоров. 


По думите му не можело да се позволи пускане на несигурни влакове, затова се жертвало удобството и графикът за сметка на сигурността.

Както "Банкеръ" вече писа, данните показват общо среднодневно закъснение на влаковете за ноември от 1855 минути, за декември -1 880 минути, за януари - 1114 минути и за февруари - 989 минути.

Среднодневното изпълнение на графика за движение на влаковете (ГДВ) е подобрен с близо 5% - от 87.9% през месец ноември 2018 г., до 92.3% през месец февруари 2019 г.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар