Зима

Зима
Пролет

19 март 2019 г.

Някой учуден?

Съвсем за баламурници ни взехте, кравари!
вземаме заем от Световната банка с голяма лихва, вкарваме пари в американската банка, за да си ги имат на тяхно разположение и седим и чакаме Годо!

Медиите внимателно, за да не събудят някой от спящите, леекичко поднесоха новината, че цената на Кефките ще се плаща през американска банка. 

Даже сме щели да печелим от лихвите. Съвсем за баламурници ни взехте, кравари! Това, че успявате да заблудите и впечатлите Цецку и разни африкански диктаторчета, не означава, че хората не осъзнават какво всъщност правите!

САЩ са държава във фалит! Това е ясно на всички икономисти. Единственото, което я държи, е военната й сила и политическо влияние. Та кредиторите не смеят и много да си търсят парите. Отвреме навреме краварите тръгват на показни акции срещу кредиторите /Китай, Япония/, за да не ги притискат. Та затова им трябва и парична наличност в техните банки.

О, и сега къде е разковничето на това "благородно" решение. На краварите е ясно, че българите не са във възторг от сделката за Кефките, настроенията срещу гербавите се засилват все повече и е много проблематично оставането им на власт. Но все пак, парите на краварите трябва да са гарантирани.

И сега да видим картинката в цялост:
 

- юни подписваме договор за доставката на Кефките след три-четири години, когато заработи заводът и евентуално ги произведат. Какво ще стане, ако не ги произведат, или се забавят, не е ясно, никой не коментира неустойки и неизпълнение. А и смеят ли да питат господарите си? С договорът се обвързва и следващото българско правителство, което ако не плати, ще има сериозни неустойки и санкции /не се и съмнявам, че краварите, за разлика от нас, са включили такива в тяхна полза/.
 

- самолетите, които никой не ги иска, ще дойдат в неясното бъдеще, като още по-неясно е тяхното обслужване, ремонти и прочие. Идеята на Боку да си направим и ремонтен завод за осем самолета, е явно само в болната му фантазия.
 

- пилоти от българската армия ще отидат на дълго, дълго обучение в САЩ. Където не се знае на какво точно ще бъдат обучени и дали като се върнат, ще са ВСЕ ОЩЕ български военни или ще обслужват американските интереси.
 

- парите веднага ще се сложат в американска банка. Така че, след като се внесат, дори българското правителство да размисли и да се опита да ревизира сделката, краварите просто да си дръпнат парите. Да напомня ли банковите авоари на Венецуела, които по разпореждане на САЩ бяха запорирани, а после предоставени на техния възпитаник и подлога Хуйайдо?

Значи - вземаме заем от Световната банка с голяма лихва, вкарваме пари в американската банка, за да си ги имат на тяхно разположение и седим и чакаме Годо! Честито!

И много, ама много ми се иска политиците, отговорни за това безобразие, да бъдат осъдени - не от съда, защото законът са си го правили те така, че да са недосегаеми, а от народа, а присъдата - изпълнена!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар