Зима

Зима
Пролет

12 март 2019 г.

Зинедин Зидан: Почувствах, че сега е правилният момент да се върна

Флорентино Перес: Най-добрият треньор в света се завръща в "Реал"!
 
Зинедин Зидан разкри, че когато е бил потърсен от Флорентино Перес още преди няколко дни, е усетил, че трябва да се върне в "Реал" Мадрид.

Французинът бе обявен официално за треньор с договор до 2022-а година и за втори път бе представен официално. Очевидно босът на столичани се е обърнал към него веднага след отпадането от "Аякс" миналата седмица.

„През тези няколко месеца си починах, но когато президентът и клубът ме потърсиха, почувствах, че сега е правилният момент да се върна и нямаше как да откажа. Тук съм, защото го искам. Вероятно преди 4 месеца щях да откажа. Сега обаче е различно. Това е най-добрият клуб в света и съм щастлив да бъда тук. Имаме 4 дни до следващия мач, който е най-важният“ заяви Зидан пред многобройните репортери.

„Когато си спечелил много неща е нормално да имаш и спад. Гледах какво се случва в клуба и не ми хареса това, което стана. Сега единственото, за което трябва да мислим е какво да направим в оставащите 11 мача. След това ще мислим за следващите години“ добави той.

„Искам да бъда ясен за едно: когато си тръгнах това бе правилният момент за промяна за мен и играчите. Те просто имаха нужда от това. Не исках да напускам, но това бе точното решение. Имах няколко предложения, но ги отказах, защото искам да бъда тук“ каза още Зидан.

„За следващия сезон ще има промени. Сега обаче не е момент да говорим за тях. Важното е, че съм тук. Отговорността наистина е голяма. Всички момчета обичат клуба, а аз съм още един от тях. Не съм забравил хубавите неща, но помня и лошите. Отново искам този клуб да се справя по възможно най-добрия начин и да бъде там, където трябва. Това е специален ден и аз съм радостен, че отново съм у дома. От утре започва работата!“.

Президентът на "Реал" Мадрид Флорентино Перес приветства Зинедин Зидан като добре дошъл отново в клуба. Френската легенда замени на поста Сантяго Солари, който се провали с гръм и трясък начело на "Кралете", след като получи шанс да ръководи тима.

"Изпитахме един от най-хубавите моменти в нашата 117-годишна история със Зизу, тъй като под негово ръководство отборът бе европейски шампион над хиляда дни", обяви Перес по време на пресконференцията при представянето на новия наставник.

"Сега обаче изпитахме много трудни моменти и разбирам отлично болката на феновете. Същите тези играчи преди това донесоха незабравими мигове на всички в "Реал". Гордея се с постигнатото от тях и това ще остане в историята на клуба".

"Искам да благодаря на Солари за работата, която свърши в отбора. Той показа професионализъм и лоялност към клуба. Опита се да направи всичко възможно, за да коригира ситуацията. Той може да остане в отбора, ако пожелае".

"Сега искам да поздравя моя любим Зинедин Зидан за добре дошъл. Той отново обвърза съдбата си с "Реал" и пое отговорност да бъде треньор на отбора в един труден за нас етап. Когато го поканихме да се върне у дома преди пет дни, той показа своята лоялност".

"Най-добрият треньор в света се завръща в Реал!", завърши Флорентино.




Gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар