Зима

Зима
Пролет

7 март 2019 г.

Монтескьо да духа глухарчета

Гербавите вилнеят като хуни през правото.
 
Принципи, залегнали още от римското право, те ги подминават като малка гара. 

За тях Шарл дьо Монтескьо с принципа за разделението на властите сигурно е вид десерт. А резултатите са видни отвсякъде като магаре на селски площад!

И няма да спра да повтарям - разделението и независимостта на властите - законодателна, изпълнителна и съдебна, едни от други, са В ОСНОВАТА НА ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА. А държава, в която няма закони или законодателството е хаос и безумие, губи основните си признаци на държавност и се превръща в ТЕРИТОРИЯ!

Да попитам КАКВО ТЪРСИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ!?! Не се и съмнявам, че Потресът на правото има нужда от съвети, съвети, съвети и пак съвети. И може би отново от семестриално завършване на юридическия факултет, да си прочете още веднъж учебниците. Но това е негов проблем, който е превърнал и в проблем на цялата държава.

Недопустимо, порочно и показателно е това, че съдия участва в така нареченото "отхвърляне на ветото" на Президента. Поне да им беше обяснил с думи прости, че не вето се отхвърля или приема, а самият законопроект са приема или отхвърля отново. Ама това да им е проблемът. Никой не се съмнява как се избират съдиите по върховете на съдебната система! Дори в Европейския съюз глава "Правосъдие" е най-проблемната. Но подобно намесване на властите в една държава трябва да доведе до незабавно искане на оставка!

СЪДЪТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ИЗКАЗВА МНЕНИЕ И ДА ВЗЕМА СТРАНА! Той ОТСЪЖДА! Когато е сезиран от надлежна страна с правен интерес!!!

Гербавите нарушават принципите на държавата. НАРУШАВАТ КОНСТИТУЦИЯТА! ТОВА Е ЕДНА НЕЛЕГИТИМНА, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ВЛАСТ! И народът ни не е длъжен да търпи нелегитимно управление.

Българи, ДОКЪДЕ ЩЕ ГИ ДОПУСНЕМ ДА СТИГНАТ? Нарочно ни държат в мрак, необразованост и неосведоменост, за да нямаме ресурса и знанието какви фрапиращи нарушения и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ извършват!

ДОКОГА?!? Или ще реагираме като народ, или поединично ще потънем в мрака. Има една критична точка на катастрофа, която е решаваща. На фотофиниш сме от нея!




Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар