Зима

Зима
Пролет

5 март 2019 г.

Защо е имало въстания, ако условията на живот в Османската империя са били подобрени?

Няма смисъл да се задават други въпроси на едни европейски елити, които с каквото и да се захванат накрая все до извратеност - нацизъм или джендъризъм - го докарват...

По случай националния ни празник Трети март почитаемите джендъри от Дойче Веле са пуснали едно притоплено "изследване" от 2012 година, в което се твърди, че "Османската империя подобрила условията на живот през 19 век".
 

Как българите пътували, търгували и колко хубаво било всичко в тая най-прекрасната Османска империя.

Само нещо кратко да питаме джендърите от Дойче Веле:

Защо Априлското въстание избухва именно в най-привилегированите в търговско отношение селища на Османската империя като Брацигово, Копривщица, Панагюрище и др.?

Защо например един толкова заможен мъж като Васил Петлешков, който участва в търговията на своя втори баща Ангел - крупен търговец на дървен материал с клиенти от цялата империя - става водач на въстанието в Брацигово?

Защо Васил Петлешков отказва да избяга след разгрома на въстанието, а се предава в ръцете на турските заптиета, макар да знае какво го чака - двата запалени огъня, между които е горен жив?

Защо единствените му думи са: "Сам съм, други няма" - защо не е предал другарите си, при такива рязко подобрени условия на живот в Османската империя, та да живеят и да се радват на високия стандарт и правата на човека?

И като са толкова подобрени условията в Османската империя през 19 век, защо точно през 19 век избухват въстания в Сърбия, Гърция, Влашко, Херцеговина, България?

И защо точно тогава всичките тези опърничави народи не щат, и не щат да живеят в подобрени условия? Искат си влошени.

Защо?

Въпросите са реторични, разбира се.

Няма смисъл да се задават други въпроси на едни европейски елити, които с каквото и да се захванат накрая все до извратеност - нацизъм или джендъризъм - го докарват.



Александър Урумов

Няма коментари:

Публикуване на коментар