Зима

Зима
Пролет

21 март 2019 г.

Бойко Борисов: Цветанов за два апартамента яде бой, защо му трябваше пак?

"Това, че другите са маскари, нас не ни оправдава. Въпросът е морален, а не само дали сделките са законни или не."
 
"Жалко е, че теми като тази за апартамента на Цветан Цветанов изпращат на заден план всичко добро, което ГЕРБ прави. 

Всичко това потъва, заминава. Яд ме е, толкова добри неща правим, че просто ни отива енергията – така, всеки ден. Вчера Министерският съвет отпусна 53 млн. лв. за великденски надбавки за пенсионерите. Представете си новина, която пускате – правителството отказа или няма да има великденски надбавки."

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод скандала около новия апартамент на зам.-председателя на партията Цветанов. Борисов е в Брюксел за редовния Европейски съвет.

"Говорих с Цветанов по телефона. Ще говоря още веднъж, но не ми е приятна тази тема. Ще изчакам кратко време, прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат. Трябва да подкрепя и колегите от ГЕРБ, защото те ми казват - "Ти режеш глави и гониш, а другите лидери подкрепят дори виновните. И това, че другите са маскари, нас не ни засяга. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, въпросът е ГЕРБ прави ли така?  Уверявам ви, че много внимателно ще проследя тези сделки. Винаги в ГЕРБ сме взимали верните решения. Това, че другите са маскари, нас не ни оправдава. Въпросът е морален, а не само дали сделките са законни или не. Всичко това е много добре планирано и Цветанов трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака и по това време. Не са малки деца. Мъчно ми е, че направиха толкова добри неща, а този скандал сега ни удря", коментира Борисов, цитиран от Banker.bg.

Той изрази учудването си, че Цветанов е избрал този момент да реши жилищния си въпрос: "Имаш в по-хубавата част на квартала два апартамента и за тях си ял бой, и сега кое наложи да го направи точно сега?!"

Борисов подчерта, че предстоят тежки разговори, тъй като ситуацията с Брекзит и отлагането е изключително тежка.

„Темата „Брекзит“ касае десетки хиляди български граждани и не малко англичани, които живеят в България. Изключително разтревожен съм от това, което се случва. Времето изтича. Хиляда дни се работи по Брекзит, остават още седем и е пълна неяснота“, обяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии, преди началото на работната сесия на Европейския съвет във формат ЕС-27, който ще заседава по чл. 50. 


„Не виждам как това, което иска Великобритания до 30 юни, може да се подкрепи. Това означава, че техните евродепутати трябва да ходят на предизборна кампания, да агитират за Европейския съюз и какво ще защитават в ЕС“, каза Борисов и подчерта, че ако има отсрочка - тя трябва да бъде кратка.

По темата за разглеждането на пакета „Мобилност“ от Европейския парламент премиерът Борисов коментира, че българското правителство и представителите на страната в ЕП ще продължат с усилията си срещу приемането на правилата, ощетяващи транспортните работници, не само в България, но и в други европейски страни. 


„Днес говорих и с Таяни, социалистите и либералите гласуват пакетът да влезе за разглеждане. Извънредно, въпреки, че са нарушени някои от правилата. В България те говорят друго, а днес техните партии тук направиха това“, коментира министър-председателят.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар