Пролет

Пролет

14 март 2019 г.

И "Воля" напуска парламента

Веселин Марешки: Нека това наше решение да го приемате като част от нашата последователна политика

Най-малката парламентарна група в парламента - "Воля - българските родолюбци", също реши да напусне парламента. Това обяви лидерът на партията Веселин Марешки, като не даде подробности каква е причината за решението на партията му.

Първи депутатите от БСП решиха да бойкотират пленарните заседания в знак на протест заради приетите поправки в Изборния кодекс през февруари. Близо месец червените не ходят на работа в парламента, а кворумът се осигуряваше от депутатите на ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС и "Воля".

Днес обаче и партията на Марешки реши да напусне пленарната зала.

"Днес на съвещание на парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини, реших лично да го съобщя. Причината не мога да ви ги споделя, защото продължават разговорите, те не са лесни", обяви лидерът на "Воля", цитиран от Dnes.bg.

Марешки подчерта, че ролята на "Воля" в парламента е да "осветява манипулациите и лъжите в парламента, в политиката и в обществото, както и да сваля маските на фалшивите политици и партии".

"Нека това наше решение да го приемате като част от тази наша последователна политика", завърши Марешки и обеща, че скоро ще даде още разяснения за решението на партията.Няма коментари:

Публикуване на коментар