Пролет

Пролет

14 март 2019 г.

Йордан Лечков: Аз дадох авторитет на ГЕРБ, не те на мен, кой ги знаеше тогава?!

"Прокуратурата се превърна в бухалка на властимащите. Цветовете отдавна ги няма. Вече всичко е в интересите и зависимостите."
 
"Аз дадох авторитет на ГЕРБ, не те на мен, кой ги знаеше тогава?! Осъдих държавата за делата, които водеше срещу мен, но кой ще ми върне авторитета?"

Това заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия Йордан Лечков, известен футболист от златното поколение, извоювало четвърто място на България на световно първенство, бивш кмет на Сливен от 2003 до 2011 г. Срещу Лечков се водеха редица дела.

В студиото на Нова той даде пример, че трябвало да напусне престижна комисия в европейския футбол, след като започнали проблемите му с Темида в България. И попита: Кой ще ми върне авторитета?

"Във всяка община има вътрешен одит и сметна палата. Кой в момента говори най-малко? Прокуратурата. Виждате ли официално лице? Няма такова, има само говорител. По принцип прокуратурата има период от две години, за да събере доказателства, а тук първо се повдига обвинение и след това тръгват да се събират доказателства", заяви Лечков в студиото на Нова, коментирайки последните акции на прокуратурата срещу кметове.

,,Истината е такава, че прокуратурата се превърна в бухалка на властимащите. Цветовете отдавна ги няма. Вече всичко е в интересите и зависимостите. Давам един пример с мен. Когато аз бях кмет на Сливен, направих така че само сливенски фирми да действат в областта. След това, откакто напуснах поста, Сливен западна. Така се случи и с кметовете на Велико Търново, на Хасково, на Каварна. На тях им бяха повдигнати обвинения, независимо колко успешни бяха'', продължи Лечков.

,,Законите не са лоши, просто трябва да се спазват'', завърши бившият кмет.Няма коментари:

Публикуване на коментар