Зима

Зима
Пролет

25 март 2019 г.

VW Group закрива завода си в Украйна

Volkswagen Group обмисля построяването на нов завод в Източна Европа
 
 Volkswagen Group смята да премести своя завод от Украйна в Сърбия заради лошите икономически показатели и ниските обеми на производство, съобщава изданието Autonews.

В завода "Еврокар" в градчето Соломоново през годините са произвеждани Audi A4 и A6, Skoda Fabia и Skoda Octavia, а също така Seat Leon, Altea и Toledo. Към момента обаче във фабриката се сглобяват само моделите на Skoda, като при годишен капацитет от 45 000 автомобила през 2018 г. от конвейера са слезли едва 5659 бройки.

Не е тайна, че Volkswagen Group обмисля построяването на нов завод в Източна Европа, в който ще се сглобяват основни модели на Skoda, но ще бъде използван и от други брандове на концерна. Обсъждат се кандидатурите на 4 държави, сред които е и България.

Според последните информации, които се потвърждават и от Украйна, новият завод действително ще бъде в Сърбия. Сръбското правителство вече води преговори с ръководството на германския концерн, който ще обяви решението си през май. Другите кандидати са България, Румъния и Турция.

  
Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар