Зима

Зима
Пролет

22 април 2019 г.

Настимир Ананиев призова всички да използват преференции на евроизборите

Европейска партия Волт регистрира листата си в ЦИК за участие на евроизборите на 26 май 2019 г.

Водач на листата е Настимир Ананиев. 


За първи път в България от началото до края на листа се редуват мъж, жена, мъж, жена и т.н., а историческото за страната е, че чужденец попада сред кандидатите за Европейския парламент. Това е холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години работи и живее в София, а съвсем скоро ще се ожени за българската си приятелка. 

Сред останалите предложения на Волт България са утвърдени адвокати по европейско правосъдие като Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. В листата има също така предприемачи, експерт в Европейския парламент като Златимира Цолова, директор на училище, студентка, търговец и пенсионер.

Настимир Ананиев е голям привърженик на преференциалното гласуване и призова всички да използват преференция, независимо дали ще гласуват за първия или за последния в листата.

Друг интересен факт е, че листата на Волт е от 16 кандидата, като по този начин има по равен брой мъже и жени. "Волт държи повече дами да участват в политиката в България" заяви лидерът на Волт.

Волт е част от първата общоевропейска партия с над 31 организации в Европа, 12 регистрирани партии в Европейския съюз и вече 8 регистрирани партии за участие на европейските избори през май.

 Настимир Ананиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар