Зима

Зима
Пролет

6 април 2019 г.

Данаил Кирилов: От общински съветник на БСП до министър на ГЕРБ

Става член на социалистическата партия в размирната 1997 г., няколко месеца след падането на правителството на Жан Виденов
 
Данаил Кирилов е новият правосъден министър. 

В петък (5 април) той беше избран от депутатите в Народното събрание със 120 гласа "за" и 15 "против". Със същото решение народните представители освободиха от поста Цецка Цачева.

Досега Кирилов бе председател на Комисията по правни въпроси в парламент и основен вносител на закони от управляващото мнозинство.

Кандидатурата му бе представена в пленарната зала от вицепремиера Томислав Дончев с думите, че с годините Кирилов се е утвърдил като доказан експерт. Юрист по образование.

Кирилов е избран за народен представител в 44-ото Народното събрание от листата на ПП ГЕРБ в 23 МИР в София на парламентарните избори през 2017 г. Кирилов е народен представител в 43-ото и 42-ото Народното събрание.

Данаил Кирилов е и бивш кадър на БСП. Той става член на социалистическата партия в размирната 1997 г., няколко месеца след падането на правителството на Жан Виденов, припомня Banker.bg.

При идването на власт на Симеон Сакскобургготски Кирилов се озовава в изпълнителната власт като шеф на кабинета на вицепремиера социалист Костадин Паскалев, който заедно с министъра на държавната администрация Димитър Калчев е поканен от премиера в лично качество за член на правителството. От 2003-а до 2009-а Данаил Кирилов е общински съветник от БСП в София.

В периода от август 2009 до май 2013 г. е областен управител на Област София от ГЕРБ.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар