Зима

Зима
Пролет

6 април 2019 г.

Български Пиночетист изплю камъчето

Явно изобщо не им е до бъдещите „безработни“ шофьори, които веднага ще бъдат наети от европейските фирми и ще работят при човешки условия
 
Ангел Джамбазки – евродепутатът, който призова да ме закарат на стадиона и застрелят по Пиночетски, – без да иска изплю камъчето по повод пакета Мобилност.

„Гадните европейци просто искат да ни изсмучат работната ръка!“, приплака по новините на БНТ. 

Не разбирам, нали от месеци повтаря, че целта им била „да задушат българските превозвачески фирми и да оставят гладни 200 хиляди семейства на шофьори“? Значи европейците просто искат да ни вземат шофьорите и… да им плащат човешки заплати при човешки условия на труд?! Какво насилие!

Ей така, като си забравят изрепетираните реплики, можете да чуете понякога какъв е истинският проблем. Явно изобщо не им е до бъдещите „безработни“ шофьори, които веднага ще бъдат наети от европейските фирми и ще работят при човешки условия. Проблемът им е, че българските чорбаджии ще трябва да им предоставят същите условия, ако искат да си задържат бизнеса.

И докато цял един народ се надява някой ден да работи и живее като европейците, цялата ни политическа класа без нито едно изключение се сплоти, за да защитава интересите на „българските превозвачи“. 


За българските шофьори никой не помисли. Нека ви е, Пиночетисти!


Даниела Пенкова, 24may.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар