Зима

Зима
Пролет

7 април 2019 г.

За мисирки ни взеха

Нито ви искаме таралясниците, нито ви искаме заемите, нито ви искаме и вас...

Както и очаквах, цената на Кефките ще бъде по-висока от това, което се казваше в началото. Златни ни излизат таралясниците. 


Още по-странното е, че в медиите тече агресивна реклама на Ф-16, все едно някой българин може да му се прииска да си купи от самолетчетата да си прави кръгчета. Явно за толкова прости ни имат, че смятат, че една реклама също като на Кока-Кола, веднага ще ни убеди колко са готини таралясниците. Не се и съмнявам, че рекламата също ще бъде калкулирана в цената.

Та, Шкембе войвода ще си прави ескадрила. Бравос! Много величествено ще изглежда, докато съпровожда евентуален агресор към София. Само където вероятно по това време българин няма да е останал. Защото и армията няма да има желание да прави нещо друго, ако не са останали българи на тази земя. А след геноцидът, който провеждате всички вие, политиците, последните три десетилетия, вече не остава какво да се пази. Защото хората са най-ценното от всичко. А вие ликвидирате българите по-успешно от война!

И защо никой не обяснява ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ ПЛАТЯТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ? Явно не са запланувани в бюджета, няма яснота или не ни казват. Ще вземаме ли заем от Световната банка на Кристалинка и колко поколения ще изплащаме недомислията ви? Защото една Турция, за която армията е много важна и която реално воюва, отсвири краварите за Кефки и води преговори за руски самолети. А ние ще махаме руските самолети заради осем или шестнадесет Кефки, за които в Пакистан се видя колко са им възможностите.

Че и за осем самолета цяло училище за пилоти ще правите. Вчера Главната Мутра обясняваше, че с това училище щял да се възроди Северозапада. И се изпусна да каже, че краварите са го предложили.

И да завърша с това, че извинение от страна на Турция няма. Няма и да има. Хората си го казаха. Ако имаше, нямаше нашият да го въртят на шиш пет часа и да го пратят обратно без дори уточнение. Срамна история. Още по-срамна история е Министърът на отбраната да смята народът за стадо дебили.

Нито ви искаме таралясниците, нито ви искаме заемите, нито ви искаме и вас. 


Вредни сте! Срамни сте! Много скъпо ни струвате! Махайте се!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар