Лято

Лято

24 април 2019 г.

И в кенефа на ЕП да го затвориш – лафка ще отвори

Много са причините да подскачаме като корейски деца от радост, че Делян ще стане евродепутат...
 
Има казармен лаф: И в кенефа да го затвориш – лафка ще отвори. Отнася се за тарикати, които все намират начин да изкярат нещо във всяка ситуация. 

Няма по-подходяща „философска“ дефиниция, която така сполучливо да описва способностите на Делян Пеевски.

Поредният пример за уменията му дава ръководството на ДПС, което го постави на второ място в листата за европарламента. Първи е формалният Карадайъ. Списъкът, извън всяко съмнение, е дело на Ахмед Доган. Така че Пеевски може да си стяга куфара, джиповете, охраната, банковите сметки и пр. Отива в сърцето на Европа. И при мама.

След „Апартаментгейт“ това е още едно нещо, което сме си заслужили сами. Пеевски в ЕС е българската мечта – богат, нагъл, проспериращ и недосегаем.

Делян направи каквото можа в България, нека озари с присъствието си и Европейския парламент. От национално да се превърне в европейско богатство. В крайна сметка в него са налети много повече пари, отколкото ще отидат за ремонта на „Нотр Дам“ в Париж. Там ги дали богати, а тук всички – дори най-бедните. Пеевски - общонароден продукт. Като ракията, таратора и суджука...

Делян ако иска, може да я купи тази катедрала „Нотр Дам“, но не  иска. Предпочита да инвестира в политици, магистрати, ченгета, министри, медии…

Много са причините да подскачаме като корейски деца от радост, че Делян ще стане евродепутат. Той:

1. Олицетворява българския елит.

2. Олицетворява духа и ума (малоумието) на българския избирател.

3. Олицетворява българската политика – без да стъпва в българския парламент прокарва закони и командва различни парламентарни групи. Доказва всеки ден, че от политика се става милионер. Ще пренесе този прогресивен модел и в Брюксел.

4. Ще е лицето и на българския бизнес. Превръща незаконни сделки в законни.

5. Ще олицетворява българската съдебна система - най-вече прокуратурата.

6. Спокойно може да поеме поста еврокомисар по правосъдието. Има кой да го предложи.  

7. Притежава най-разпространените национални черти: завист, предателство, алчност, отмъстителност, хитрост, коварство, пресметливост, самовлюбеност, и лицемерие.

8. Ще създаде медийна империя и в Европа, да видят и те какво е истинска свобода на словото и медиите. 

9. Ще прокара всекидневна авиолиния Дубай – Брюксел – Дубай, за да наглежда хем Европарламента, хем сметките си в Дубай. 

10. Ще може да се вижда вече открито с български политици, а не да ги привиква в х-л „Берлин“ и те да се промъкват като крадци. Нещо като официализиране на политиката като бизнес. 

11. Ще покаже как трябва се пази национална ценност, каквато несъмнено е той: бронирани джипове и рота охранители – от НСО и частни. 

12. Ще реши и казуса с Кьовеши: румънката – аут, идва Цацаров. С подкрепата на Доган това ще е елементарно. 

13. Ще поеме лично разпределението на парите по европроекти.

14. Ще е новото лице и на Алианса на либералите и демократите за Европа.

15. Ще спре корупцията в Европейските структури с въвеждането на българския антикорупционен модел.

Всички за Делян! След като оправи България, що да не оправи и Европа. Е, ще заприлича положението и там на кочина, но ще свикнат. Ние как свикнахме.


Д-р Димитър Попкутуев, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар