Зима

Зима
Пролет

10 април 2019 г.

Бойко Борисов: Очаквам и от другите оставки, а не да ни гледат сеира!

„Ами подайте и вие като нас оставки и тогава ще говорим по другите теми.“
 
"Очаквам и от другите оставки." 

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди извънредното заседание на Европейския съвет за Брекзит в отговор на въпрос ще има ли още оставки. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Те ни гледат сеира, как човек след човек, и то знакови фигури подават оставки. Накрая излизат и с цялата си наглост казват, че оставките не били нищо“, коментира премиерът.

„Ами подайте и вие като нас оставки и тогава ще говорим по другите теми“, заяви Борисов. „Не е ли правилно?“, попита той.

По отношение на обсъждането за срока за излизането на Великобритания от ЕС той заяви: "Аз съм "за“ да се удължи срокът за Брекзит, но трябва да имаме всички гаранции, иначе ще стане голям хаос".

"След като и британците, и ние не сме готови за Брекзит, най-добре е да се даде най-дълъг срок от година, година и половина и тогава да се работи", смята Борисов.

По думите на премиера нито една от двете страни не е привърженик на твърд Брекзит.

"В петък ще настане шок и ужас, ако срокът за Брекзит не се удължи. И виновни ще сме ние“, коментира премиерът.

"Британците всеки път идват с ново удължаване. Който каже: "дотук беше" поема целия риск, че това се е случило заради него", посочи той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар