Зима

Зима
Пролет

6 април 2019 г.

Ето ви смисъла от свободните медии

Блатото на българската политика е в паника.
 
Т. нар. Апартаментгейт наруши иначе доста комфортния живот на възприелите се като държавно-партиен елит. 

И се случи толкова изненадващо, че конспиративните обяснения обиколиха северното полукълбо - започнаха с "американците" и свършиха с "руснаците".

Истината е далеч по-проста. Разкритията, на практика от общодостъпни източници, бяха направени от няколко граждански активисти и журналисти, които отказват да приемат масовата корупция и безнаказаност за нещо нормално. А това за политиците беше истински шок - до степен, че напълно блокираха. Когато Цветан Цветанов трябваше да отговаря по същество на въпроси за апартамента му, той не беше в състояние да даде никакъв смислен отговор. В същата ситуация изпадна и шефът на КПКОНПИ.

През последните години българските медии бяха целенасочено подчинявани, за да се създаде контролирана информационна среда за управляващите, които все повече напомнят номенклатурата от времената на Тодор Живков. По тази причина чехът Петр Келнер беше спрян да купи "Нова телевизия" и тя беше дадена на близкия до властта Кирил Домусчиев.

Като живо доказателство "Нова" геройски мълча дни наред за апартамента на Пламен Георгиев. БНТ пък мълчи с парите на данъкоплатците, които е длъжна да информира. Където не може са се постигне "кооперативност", в акция срещу издателите влиза комисията на Георгиев. А той самият, вместо да отговори за разминаванията в собствените му имуществени декларации, да обяснява, че са кампания на засегнати от комисията "олигарси".

Случилото се в последните седмици е нагледен пример за смисъла от медиите. 


Сега си представете среда, в която не няколко са останали свободни, а повечето са независими от властта. Дали нямаше да е много по-различно?

Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар