Зима

Зима
Пролет

27 април 2019 г.

Владимир Путин: Либералните ценности, които защитава Китай, са нужни на цялата световна икономика

"Търговските войни и ограничения вредят на световната икономика, и това го разбират почти всички страни."
 
"Лидерите на страните, с които се срещнах по време на форума в Пекин "Един пояс, един път", изразиха готовност за сътрудничество с Русия. За нас е важно, че установяваме много добри отношения с нашите партньори, с повечето страни по света. Всички, с които се срещнах, искат да работят с нас."

Това заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в края на посещението си в Китай, предаде ТАСС.
  
"Търговските войни и ограничения вредят на световната икономика, и това го разбират почти всички страни. Китайската инициатива за международно сътрудничество "Един пояс, един път" има добро бъдеще, защото от нея са заинтересовани практически всички страни. Либералните ценности, които сега защитава Китай, са нужни на цялата световна икономика", отбеляза руският президент.

"Един пояс - един път" възражда древния Път на коприната, за да свърже Азия с Европа и Африка чрез огромни инвестиции в морски, пътни и железопътни проекти. Той предлага така необходимата модерна инфраструктура на развиващите се държави, но критици предупреждават, че предимно облагодетелства китайските компании, нанася вреди върху околната страна и заробва държавите с дългове.

Китай отхвърля обвиненията, че "Един пояс - един път" е "дългов капан" и геополитически инструмент за превръщане на азиатския гигант в глобална суперсила. ПрезидентътСи Дзинпин се опита да успокои притеснените държави. Той обеща Пекин да предотврати дългови рискове и увери, че световният инфраструктурен проект "не е частен клуб".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар