Зима

Зима
Пролет

6 април 2019 г.

Кално

Шайка срещу шайка в условията на държавен бандитизъм по дебат за националната сигурност...
 
Президентът Румен Радев нагазвал дълбоко в политическата кал със свикването на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема "Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки". 

Оценката е на коалиционния патриот Валери Симеонов и, както се досещате, в нея няма и следа от управленски срам за скандала "Апартаментгейт". Кал обаче явно има в изобилие, защото мръсното бельо на властта изскача от всяка законна артсделка, от която се носи непоносима смрад на политическа корупция.

Радев ще бъде уличен в изпълнение на поредната поръчка по линията "Решетников". И ще бъде питан за генезиса на злото от първите години на прехода, чиято ревизия все чакаме. Всяка политическа маскара държи най-вече да привлече вниманието към другите, за да се ползва от предимствата на всеобщата ганьовщина. Шайка срещу шайка в условията на държавен бандитизъм по дебат за националната сигурност.

Междувременно Цветанов приключи темата и хукна по предизборни сборища, Цачева се изниза по терлици, а антикорупционният шеф Пламен Георгиев сложи "точка по въпроса" при участието си на конференция "Етика в публичната администрация". Нямал какво да обяснява на достойните за съжаление медии по имотните си сделки и декларации. Той запорирал имущество за стотици милиони, а го питали "за глупости" и му лепнали прякора Пацо Терасата. И едва след предприета от кумова срама по премиерска заръка прокурорска проверка излезе в очистителен отпуск.

А понеже където ровнеш, празно няма, очакваме гнева на заместник главния прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов, за чийто 20-годишен син също излезе апартаментна информация. Събрали парите от две-три  панелки в "Люлин" и взели преференциално апартамент, ателие и гараж в "Бояна". В луксозния комплекс "Еделвайс", свързан със същата строителна група, прочула се с мощната си енергийна защита срещу закон и правосъдие. 


"Златен век" ли е да го опишеш?!

Огнян Стойчев,  Paragraph22.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар