Зима

Зима
Пролет

21 април 2019 г.

Крайнодесни от цяла Европа учредиха нова организация в София

Организацията се нарича “Крепост Европа” и се основа по идея на Българския национален съюз
 
Националистически съюз от европейски крайнодесни формации беше учреден в София. 

Организацията се нарича “Крепост Европа” и се основа по идея на Българския национален съюз ден след рождения ден на Адолф Хитлер, съобщава бтв.

Крайнодесни движения от Германия, Франция, Полша, Чехия и Унгария се събраха по покана на БНС у нас. Въпреки призивите срещу събранието от страна на антифашистки организации, то се състоя в малка зала на бул. „Сливница”. Кризисният център на руското външно министерство дори предупреди, че се очакват демонстрации в района.

В програмната си декларация Съюзът си поставя за задача „пълно ликвидиране на влиянието на марксизма, ционисткото лоби, масонството, левите партии и организации, джихадистките групи”. „Те трябва да бъдат разглеждани като заплаха за сигурността и самото оцеляване на нашите народи", се казва в документа.

Лидерът на БНС Звездомир Андронов беше категоричен, че сбирката не е свързана с никакво историческо събитие. 


„Взехме решение да създадем обща организация, шапка на всички организации тук. Основната цел е да спасим Европа от тотална гибел. Ние сме националисти, а ако имате спектъра ляво и дясно, това не говори на никого нищо”, отбеляза той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар