Зима

Зима
Пролет

9 май 2019 г.

Иво Христов: ГЕРБ взима банкноти от единия ни джоб и ни пуска стотинки в другия джоб

"Премиерът Борисов е на промоционално турне из страната и обещава милиони навсякъде откъдето мине."
 
 "ГЕРБ взима банкноти от единия ни джоб и ни пуска стотинки в другия джоб. Банкнотите - това са милиардите евро за България, които се материализират в резиденции, вътрешни асансьори и къщи за гости, а стотинките това са обещанията от турнето на премиера - тук за болница, там за детска градина. Ако не се връзваме на тази очевидна манипулация, трудно ще бъдем манипулирани.

Изборите на 26 май са ключови, тъй като ще предопределят политическата ситуация в България. Те съдържат два залога - национален и европейски. Националният е в това "БСП за България" да победи ГЕРБ. Без това условие всеки следващ избор в България ще бъде предварително компрометиран", това каза в Стара Загора пред журналисти кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Иво Христов.
 

"ГЕРБ купуват изборите, премиерът Борисов е на промоционално турне из страната и обещава милиони навсякъде откъдето мине. Това не прилича на избори, това са ориенталски маниери в правенето на политика", подчерта Христов, цитиран от Cross.bg

По думите му националният залог е да съхраним правото на българите да избират своите управници и да им търсят отговорност. Той изрази недоумение относно бавенето на „оставката на министър Порожанов, тъй като е обект на няколко скандала едновременно - не чувам никакъв коментар нито от него, нито от министър-председателя Борисов".
 

Според Христов европейският залог на изборите се състои в съставянето на нов европарламент, който да изведе Съюза от кризата, в която се намира. 

"Криза, която започва от проблема с Брекзит, който блокира работата по всички останали теми и която се простира върху всички държави от Съюза във вид на загуба на доверие в европейския проект", заяви Иво Христов пред препълнена зала с избиратели. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар