Зима

Зима
Пролет

29 май 2019 г.

Веселин Марешки: Нас на колене няма да ни поставят

"При 6 млн. избиратели в България, ГЕРБ печелят около 570 хиляди гласа - това са 9% подкрепа."
 
"Парламентарната опозиция в България има по-голям резултат, отколкото управляващите на европейските избори."
 
Това каза на пресконференция лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

"Парламентарната опозиция в България има повече отколкото управляващите. Като добавим и извънпарламентарната опозиция като "Демократична България", процентите се вдигат с 25 над управляващите", бе прочитът на Марешки.

Лидерът на "Воля" бе кандидат за евродепутат, листата му събра 3,60% от гласовете. Този резултат обаче не попречи на Марешки да се обърне със следните думи към медиите:

"Наистина ли никой не го забелязва? Аз ви алармирам и се надявам все някой да намери смелостта да попита какво се случва. Всички мълчат, защото няма как да се обяви истинската коалиция ГЕРБ - ДПС - ВМРО. Ако не броим така числата, това означава, че управляващите нямат необходимата подкрепа в обществото."

"Борисов преди си имаше пудел, сега си има прасенце", заяви лидерът на "Воля". Попитан кого визира, той заяви: "Прасенцето е едно. Мисля, че всички разбрахте кое прасенце имам предвид. Представете си, че е това, което Волен Сидеров също го е коментирал. Присъединявам се към него" (От тези думи на Марешки става ясно, че той визира вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който от началото на предизборната кампания е обект на словесни нападки от лидера на "Атака" - б. р.)

"В Гърция управляващите подадоха оставка след загуба с 10%, във Франция Льо Пен би Макрон с един пункт и пак се поставя въпросът за оставка. При 6 млн. избиратели в България, ГЕРБ печелят около 570 хиляди гласа, което всеки може на калкулатора да чукне и да разбере, че това са 9% подкрепа. С тези проценти не може да се поддържа такъв режим, трябва да си по-диалогичен и да търсиш подкрепа в други формации", продължи с изборните сметки лидерът на "Воля", цитиран от Epicenter.bg.

"Нашият резултат е такъв, въпреки всичките опити за подмяна на протоколи. Наш служител, мъжът й е бил предупреден да си пусне предизвестие за напускане - той е полицай. Наши представители са били гонени от изборните комисии. Но явно така се печелят избори в България. Ние от "Воля" минаваме в партизанска борба - няма да осветляваме нито един наш фен", разказа Марешки.

"БСП няма какво да се връща в парламента, те трябва да се борят за предсрочни избори. Вместо това се връщат, за да си получават цялата заплата. Отливът на гласоподаватели от всички парламентарни формации е огромен!" С тези думи пък Веселин Марешки коментира решението на парламентарната група на БСП да се върне в пленарната зала.

"Стратегията на ВМРО срещу циганите, всъщност е стратегия за циганизиране. Ще разобличаваме ВМРО до безрайност. Получаваме много сигнали и ще разобличим всички, които злоупотребяват", продължи атаката срещу партията на Каракачанов Марешки.

"Подкрепяме някои решения на ГЕРБ, но ние не участваме в правителството. Това са опорки на моите опоненти, които искат да ми навредят." Така Веселин Марешки отговори на въпрос дали е партньор на ГЕРБ в сянка.

"Ние се гордеем с нашия резултат и с нашите структури и минаваме в партизанска война. Когато дойде моментът ние да получим в бюлетина на ЦИК резултата, който сме изкарали, ще направим тази промяна, която всички очаквате", заяви Веселин Марешки.

Попитан дали може да се очаква сближаване между "Воля" и "Атака", Марешки заяви: "Може да очаквате сближаване между нас и ГЕРБ. В крайна сметка, който е с ГЕРБ – подкрепа, цигански гласове, печели. Джамбазки го взеха от едно момченце и за 5 години в Европарламента го излъскаха. Смятам плътно да се залепим за ГЕРБ. Надявам се да разбирате сарказма ми. Нас на колене няма да ни поставят. Това можете да си го запишете. Всеки, когато сутрин стане, е много важно да не му се повдига от това, което вижда в огледалото. Ако това се случи, България ще стане земен рай, както се пее в химна!"

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар