Зима

Зима
Пролет

26 май 2019 г.

Дебили и гетата ли ще определят бъдещето ни?

Поне за ден напуснете стадото и вземете самостоятелни решения...

Най-висока избирателна активност - в Кърджали! Ахмет Доган и Пеевски бяха от първите гласували политици. 


Докато ние, уж мислещите, уж национално отговорните, се шляем и умуваме. Виждам хора, които не гласуват от чистата андрешковска завист, че някой ще отиде на голяма заплата да си живее живота. Затворени във вонящите си и ограничени капсули на собствения си животец. И предпочитат да си живуркат в кочинката така, както са си свикнали, но не и да посмеят да мислят...

Оплаквате се, а не променяте нищо. Гледате децата и внуците си по скайп, но вярвате на мафията, че просперираме и те един ден ще се върнат. Вярвате, че магистралите ни правят богати, а сте затънали в кредити и заеми. Вярвате, че инвеститорите идват на тълпи, а не можете да си намерите работа за повече от 600-700 лева.

Плашите се от работодателите си, все едно са ваши робовладелци и могат да ви накажат с камшик публично, ако не им изпълнявате поръчението за кого да гласувате. Отивате като овце да слушате Цветанов как ви обяснява, че сте богати, докато си мислите откъде да вземете пари да си платите тока.

Не вярвате на никого. Като започвате от себе си. Не вярвате, че можете да изберете правилно. Мислите, че веднъж сгрешили и излъгани, сте обречени и няма смисъл повече да опитвате. Готови сте кротко и безропотно да си отидете в нощта и в кланицата, но не и да промените живота си, да напуснете миризливата уютност на овчето стадо и да вземете решение за живота си.

Днес стоите по кафетата и се подигравате на тези, които отиват да гласуват, а утре ще псувате отново политиците и живота си и ще питате кой е виновен!

Опитайте поне! Поне за ден напуснете стадото и вземете самостоятелни решения. Покажете, че сте граждани, а не овце, които могат да бъдат натирени натам, накъдето искат палачите.

Гласувайте. Защото от утре ще започне по-трудното!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар