Зима

Зима
Пролет

17 май 2019 г.

Волен Сидеров: Членството ни в НАТО е излишно, а членството в ЕС ни ощетява

"Няма такава опасност БСП да изпревари ГЕРБ и това да създаде настроение за предсрочни избори."

"В момента България е ощетена от членството си в Европейския съюз. Икономическите ни интереси могат да бъдат доста по-добре реализирани, ако нямаме това очакване само на еврофондовете."

Това каза по Нова телевизия лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

За пореден път той заяви, че "Атака" иска преразглеждане на Договора ни за ЕС, за да може България да получава повече и беше категоричен, че "членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни".

Според него, членството ни в НАТО пък било напълно излишно.

"Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес", смята Сидеров.

В коментара си по актуалната политическа обстановка в България, Сидеров определи като "нереалистични" прогнозите за евровота, според които резултатите на ГЕРБ и БСП към момента са изравнени и вярва, че ГЕРБ ще е с предимство.

"Няма такава опасност БСП да изпревари ГЕРБ и това да създаде настроение за предсрочни избори", заяви той.

Волен Сидеров каза, че разбира желанието на партньорите му в коалицията "Обединени Патриоти" да се "измерят" на евровота, но и че това може да създаде рискове за т.нар. малка коалиция. Въпреки това, той не смята, че ще се стигне до преформатиране на управлението след изборите.

Заедно с лидерът на "Атака" в студиото беше и водачът на листата на партията за предстоящият вот - д-р Георги Димов. Той спечели мястото в риалити-конкурс, който беше излъчван по партийната телевизия "Алфа". След дебати, зрителите гласуваха за своя фаворит и той зае лидерската позиция на листата.

Запитан какви са основните му приоритети в евентуалната му бъдеща работа като евродепутат, Димов беше категоричен, че сред тях са предоговарянето на условията по предприсъединителния ни договор, каквото някои страни членки вече били направили.

Георги Димов ще настоява и за единна минимална европейска заплата и премахване на санкциите срещу Русия.




Няма коментари:

Публикуване на коментар