Зима

Зима
Пролет

17 май 2019 г.

Председателят на унгарския парламент разгневи гей общността

Ласло Кьовер сравни с педофили гейовете, които искат да осиновят дете

Изказване на председателя на унгарския парламент, който сравни гейовете с педофили предизвика остри реакции от опозицията и ЛГБТ сдруженията, предаде Франс прес.

Вчера Ласло Кьовер, който е член на партията ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, заяви по адрес на гейовете, че "от нравствена гледна точка няма разлика между поведението на един педофил и този, който иска да стане осиновител, защото и в двата случая детето е обект на желание".

"Трябва да се засрами. А е председател на парламента!", възмути се съпредседателката на лявата партия "Диалог за Унгария" Тимея Сабо.

Според независимата депутатка Бернадет Сел, едно от главните лица на опозицията, партията ФИДЕС е станала крайнодясна и вече няма задръжки.

Левоцентристката партия "Демократична коалиция" заяви, че депутатите й повече няма да стават за поздравяване на председателя на парламента и го нарече "политически престъпник".

"Да сравняваш желанието да станеш осиновител с педофилия наранява не само родителите от ЛГБТ общността, а всички родители осиновители", заяви главното унгарско сдружение за защита на правата на ЛГБТ.

Правителството на Виктор Орбан заявява, че иска да защити традиционното семейство и се противопоставя на еднополовите бракове в името на християнските ценности на обществото, споменати в унгарската конституция, в която бяха внесени изменения през 2011 г. от консервативното мнозинство на Орбан, припомня АФП.

Ласло Кьовер

Няма коментари:

Публикуване на коментар