Зима

Зима
Пролет

27 май 2019 г.

Корнелия Нинова тръгва към пряк избор на председател на БСП

„Ние загубихме тези избори. Причините са две групи - външни и вътрешни.
 
Ще се явя на избор за нов председател на БСП пред цялата партия.
 
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на първата пресконференция на партията след изборите за Европейски парламент. 

„Предстои изготвяне направила за провеждането на избора. До месец два вярвам, че ще приключим тази процедура“, допълни тя. По думите ѝ, утре на пленум ще се обсъди дали БСП да се върне в парламента.

„Не съм председател в оставка, защото няма правила за избор на нов председател. Утре на съвет ще се изготвят правила, те трябва да бъдат одобрени. Когато стартира процедурата за кампанията за избор, тогава аз ще се оттегля, за да участваме на равни начала всички. Дотогава оставам председател“, подчерта Нинова, цитирана от Glasove.com.

Корнелия Нинова заяви, най-тревожната тенденция е ниската избирателна активност на изборите за ЕП.

„Ниската активност значи и слабо представителство на партиите. Всички ще представляваме по-малко от 2 млн. българи, това е проблем за политическите партии и за държавността. Ниската активност прави значим корпоративния, купения вот, което е удар по демократичния избор“, коментира Нинова.

Само БСП като партия увеличихме в абсолютен брой гласовете спрямо предишните евроизбори, каза лидерът на БСП.

„Ние загубихме тези избори. Причините са две групи - външни и вътрешни. Външни – корпоративен вот, използване на администрация, страх у хората, използване на държавен ресурс и вътрешни партийни, които ще обсъдим“, посочи Нинова.

Тя призова съпартийците си да не униват, тъй като БСП продължава напред.



Няма коментари:

Публикуване на коментар