Лято

Лято

25 май 2019 г.

Пловдивският театър е големият победител при "Аскеер"-ите

Отличието за цялостен принос към театралното изкуство тази година отиде при Иван Налбантов
 
Пловдивският театър е големият победител след връчването на 29-те награди "Аскеер“. 

Пет статуетки отидоха там – за съвременна българска драматургия, за сценография, за изгряваща звезда, за режисура и за най-добро представление „Дебелянов и ангелите“, поставено от Диана Добрева, съобщи БНР.

"Аскеер“ за водеща женска роля отиде при Радина Кърджилова, а за водеща мъжка – при Валентин Ганев. 


Отличието за цялостен принос към театралното изкуство тази година отиде при Иван Налбантов.

90 постановки, 65 от тях на столични театри, влязоха в битка за "Аскеерите". Наградата за водеща женска роля си оспорваха актрисите Василена Винченцо, Илияна Коджабашева и Радина Кърджилова, като спечели Кърджилова за превъплъщението ѝ в Сара в "Любовникът" в Народния театър с режисьор Деян Донков: "Благодаря на Деян за безграничната любов, доверие и подкрепа".

В категорията "Водеща мъжка роля" наградата отиде при Валентин Ганев за ролята му на Лаймон Фелд в "Спускане от връх Морган" в Народния театър: "Да бъда награден в компанията на Иван Бернефин и на Владо Пенев е страхотно. Разбира се, благодаря и на целия екип на представлението, в което участвам - "Спускане от връх Морган", начело с Николай Ламбрев и Михайловски".

В категорията "Режисура" статуетката, изработена от Георги Чапкънов, отиде при Диана Добрева за две представления: "Бащата" в Народния театър "Иван Вазов" и "Дебелянов и ангелите" в Пловдивския театър.

"Никога досега, до днешния ден, не съм бил обект на такова засилено внимание. То не бяха интервюта, разговори в радиа и телевизии, поздравления и аз най-сетне разбрах какво са преживявали тези колеги, които за дълго са били нещо като звезди или подобия на звезди и признавам си честно - вече въобще не им завиждам", коментира Иван Налбантов.Няма коментари:

Публикуване на коментар