Зима

Зима
Пролет

27 юни 2019 г.

Флорентино Перес и неговата различна мисия за 1 млрд. евро

Очаква се да бъде поставен рекорд по продажби в рамките на един трансферен прозорец

Когато в едно изречение се свържат Флорентино Перес и "Реал" (Мадрид), една от първите думи, които изскачат в съзнанието на човек, е "галактико". 

Президентът на "Белия балет" е известен с привличането на световни звезди на "Сантяго Бернабеу".

Това лято не е по-различно, като до момента клубът си е осигурил нови футболисти за 300 млн. евро.

Сега Перес се доближава до предизвикателство, но с обратен знак. Той върви към възможността да направи изходящи трансфери за 1 млрд. евро по време на втория си период като президент на "Реал", пише "Марка", цитиран от Dnevnik.bg.

От повторното му заставане на поста през 2009 г. "Реал" е продал играчи за общо 730 млн. евро. Принос за това има и резкият скок в трансферните суми в световен мащаб в последните години.

Миналото лято клубът от Мадрид се раздели със звездата си Кристиано Роналдо, който на 33 години отиде в "Ювентус" за 105 млн. евро. Сега се очаква да бъде поставен рекорд по продажби в рамките на един трансферен прозорец, а общата стойност на изходящите трансфери от ерата "Флорентино Перес 2" да надхвърли 1 млрд. евро.

В основата е пълната промяна в състава на "Реал" след завръщането на Зинедин Зидан. Според "Марка" в трансферния списък са почти цял отбор играчи, сред които Гарет Бейл, Хамес Родригес, Матео Ковачич и вратарят Кейлор Навас.

Още след идването на Зидан се заговори, че времето на Бейл на "Сантяго Бернабеу" е свършило. Неговата продажба е и най-сложна, тъй като "Реал" очаква най-много пари от тази сделка.

Това лято "Реал" харчи много, но и се готви за големи продажби

Няма коментари:

Публикуване на коментар